Уникална суперкола, струваща 4 милиона долара, изгоря до неузнаваемост СНИМКИ

  • 29.06.2024 10:00 /
  • 12085 /
  • 0
Уникална суперкола, струваща 4 милиона долара, изгоря до неузнаваемост СНИМКИ

Суперавтомобил Koenigsegg Jesko в ексклузивната версия Attack Nur изгоря в Гърция. Колата е напълно унищожена и не подлежи на възстановяване. Снимки от мястото на инцидента бяха публикувани на страницата на supercar.fails в Instagram (вижте в края на новината).

Отбелязва се, че собственикът на изцяло въглеродния Jesko е участвал в автопробега Six2Six Motor, което стартира в Атина и завършва в Монако. Но собственикът на луксозната кола не е успял да стигна до крайната точка.

В момента, в който той се е отдалечил от хотела в град Маруси, изпод колата се появил дим, а след това и пламъци. Водачът и пътникът от хиперавтомобила са успели да напуснат салона му и да се отдалечат на безопасно разстояние. След няколко минути огънят се разгоря с по-голяма сила. Карбоновата кола изгоряла много бързо и останал само "скелет". За щастие никой не е пострадал.

Пожарникарите бързо пристигнали на мястото на инцидента и потушили пламъците, но дотогава автомобилът е бил унищожен. Сега това е тъжна купчина разтопен метал и въглеродни влакна. И единствената разпознаваема част са джантите. Все още не са известни причините за пожара.

Пуснаха най-скъпата китайска кола, ето какво представлява СНИМКИ

Собственикът на Koenigsegg Jesko Attack твърди, че е карал с относително ниска скорост. Единственото необичайно нещо била външната температура. Според синоптиците този ден на сянка е достигнал до 40 градуса по Целзий. Това може да е причинило пожара.

Във всеки случай представители на компанията помолиха собствениците на такива хиперколи да не ги използват, докато специалистите не установят причината за пожара.

Koenigsegg Jesko Attack Nur Edition е специална лимитирана версия на модела. Купето е украсено с естествено злато, а имаше и много елементи от небоядисани въглеродни влакна. Уникалната кола струва 4 милиона долара.

Суперавтомобилът Koenigsegg Jesko Attack е един от най-бързите автомобили в света. Шведското купе е оборудвано с 5,0-литров туин-турбо V8, който развива 1600 к.с. с. и 1500 Nm и може да работи на бензин или етанол. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ