Уникална система се справя със запотяването на стъклата в колата ВИДЕО

  • 23.01.2021 10:20 /
  • 5889 /
  • 0
Уникална система се справя със запотяването на стъклата в колата ВИДЕО

Абсолютно всички шофьори са се сблъсквали с проблема със запотяването на прозорците в автомобила. С настъпването на студеното време вероятността от натрупване на конденз само се увеличава. В крайна сметка, веднага щом отоплението е включено в колата, прозорците се покриват с пелена със светкавична скорост.

И това не е изненадващо, защото именно те са границата, разделяща въздушните маси с различни температури. В резултат на това прозорците се потят, като по този начин ограничават видимостта и причиняват дискомфорт.

Водачите използват най-различни трикове, за да намалят вероятността за запотяване на стъклата. Но компанията Ford е направила крачка напред и е разработила специална система, наречена Windscreen Weather Station, която следи за състоянието на въздуха в салона и ефективно се бори с конденза, като по този начин поддържа предното стъкло чисто през цялото пътуване.

Новият Ford Bronco бе тестван на много трудно офроуд трасе ВИДЕО

Системата представлява кутия с размери 5х3 см, която се закрепва в зоната на огледалото за обратно виждане и съдържа няколко сензора. Именно те следят параметрите на въздуха в колата и в случай на повишаване на влажността, системата включва климатика.

Освен това, тя избира най-оптималния режим за всеки отделен случай, който позволява по-ефективно използване на компресора на климатичната система, което подобрява икономичността на горивото и намалява емисиите на CO2.

Вижте как баба Рина прави ефектен дрифт с Ford Mustang ВИДЕО

В момента тази система е оборудвана с кросоувъри Ford Kuga и Explorer. Впоследствие производителят възнамерява да инсталира Windscreen Weather Station в други модели. Компанията не уточни дали системата ще се продава отделно, така че феновете на марката да имат възможност да окомплектоват вече закупените автомобили. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ