Уникална функция: Вижте как Volkswagen Touareg умее да се паркира сам ВИДЕО

  • 28.11.2020 8:50 /
  • 7653 /
  • 3
Уникална функция: Вижте как Volkswagen Touareg умее да се паркира сам ВИДЕО

Най-новото поколение Volkswagen Touareg предлага на клиентите възможността да паркират, използвайки своя смартфон като дистанционно управление. Новата функция е предназначена за места с ограничено пространство.

Системата за дистанционно управление позволява на автомобила да влиза или излиза от място за паркиране, без да има никой на седалката на водача.

Системата използва съществуващата функция Park Assist, която вече се предлага на моделите Touareg. До този момент функцията позволяваше на автомобила да се паркира полуавтономно на или извън паралелните места за паркиране, поемайки кормилното управление, докато шофьорът управлява селектора на скоростите и педалите.

Немският производител обаче е преработил системата, така че двигателят и спирачките също се контролират от автомобила, допълнително намалявайки тежестта върху водача.

Volkswagen представи обновения Tiguan заедно с версиите R и eHybrid СНИМКИ

Използвайки тази технология като базова линия, Volkswagen е разширил предложението, така че да може да се управлява от смартфон. Обикновено водачът трябва да избере системата с помощта на информационно-развлекателния екран и след това да позволи на машината да се паркира сама.

Новата технология обаче означава, че водачът вече може да слезе от колата, преди да паркиране, или да „измъкне“ колата от тесни пространства, без да сяда в нея.

Чрез натискане на бутона с надпис „Асистент при паркиране с дистанционно управление“ водачът може да вземе ключа на превозното средство, да излезе от превозното средство и след това да активира маневра за паркиране с помощта на VW Remote Park Assist Plus.

От съображения за безопасност бутонът на екрана на смартфона трябва да остане натисната по време на цялата маневра.

Супер яки кросоувъри Audi, BMW и Volkswagen бяха сравнени в битка ВИДЕО

Автомобилът ще предложи на шофьорите възможността за отдалечаване от мястото за паркиране в различни посоки, например „напред наляво“ или „напред надясно“. Шофьорът може да избере желаната опция и след това да натисне бутона за шофиране. Отново, цифровият бутон трябва да бъде натиснат по време на цялата маневра, която се показва едновременно на екрана на смартфона. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • за това време
    28.11.2020 10:40
    да съм паркирал пет пъти.
  • клошар
    28.11.2020 10:52
    Какво ново,какво уникално? Моят подвижен курник е от 2016г. и я има тази функция .... Друг е въпросът дали се ползва ...
  • Гочо
    10.11.2021 12:32
    То на място като за ТИР за какво ти е тази щуротия, освен ако не си РУСА ???