Уникален метод за почистване на мазните петна от тапицерията на колата

  • 19.05.2021 8:48 /
  • 14202 /
  • 0
Уникален метод за почистване на мазните петна от тапицерията на колата

При грижата за вашия автомобил често ви се налага да ползвате смазочни материали. Тези средства може да оставят мазни петна по салона на колата. Често замърсяванията се оказват дори и по тавана. 

Те лесно могат да бъдат изчистени с помощта на домашни средства. 

Но при употребата на въпросните трябва да се спазват някои правила за безопасност, за да не повредите тапицерията на тавана и тя да отслабне и увисне. 

В този материал ние ще ви дадем инструкции за почистване на салона на колата от мазните петна. 

Какво ви е необходимо? 

Подгответе следните средства: течност за миене на съдове, амоняк, кислородна вода и вода. 

Също ще са ви необходими: четка или прахосмукачка, почистващи салфетки, купички, шишенце за пръскане, кофи и няколко меки кърпи. 

Почистване с четка или прахосмукачка. 

Започнете почистването на замърсения участък с четката или прахосмукачката. Това ще помогне за отстраняването на мръсотията и праха от петното. 

Използваме домашни почистващи средства. 

Изберете си един от почистващите препарати: верото за чинии, амоняка или кислородната вода. 

Не използвайте всичките почистващи средства едновременно и не ги смесвахте. Разтворете почистващия препарат с малко вода. 

Ако сте избрали амоняка или кислородната вода, то ги смесете с водата при равно съотношение. Проверете избраният от вас почистващ препарат върху малък и скрит участък. 

Убедете се, че той няма да обезцвети материала на тапицерията.

Премахваме петното

Сега налейте приготвената смес в купичката, кофата или шишето за пръскане. Намокрете мека кърпа и натъркайте петното на тавана. Не нанасяте на петното прекомерно много течност. Водата може да разруши лепилото и патът да увисне. 

Изтрийте излишната влага със суха кърпа. Повторете стъпките, докато замърсяването не изчезне. След това изплакнете проблемния участък с чиста вода и изтрийте със суха кърпа. 

Почистете с четка или прахосмукачка изсъхналият таван, за да възстановите неговата структура. 

Допълнителни съвети

За бързо отстраняване на мазните петна вие може да използвате и почистващи салфетки. Те съдържат спирт, който разтваря мазнините. Ако петното обаче е успяло да изсъхне, то може да го "освежите" с помощта на вазелин. Така отстраняването на мазнините трябва да стане по-лесно. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ