Ултрабогаташ купи цели 8 коли Bugatti наведнъж за цялото си семейство СНИМКИ

  • 18.04.2022 10:00 /
  • 132793 /
  • 0
Ултрабогаташ купи цели 8 коли Bugatti наведнъж за цялото си семейство СНИМКИ

Покупката на Bugatti не е като да си купиш обикновен автомобил. Това е доста сложен процес, който дава възможност на потенциалните клиенти да се почувстват богоизбрани - те получават своя нов Bugatti единствено в щабквартирата на компанията в Молсхайм (Франция).

По думите на представителите на Bugatti, този опит "не прилича на нищо друго", но наскоро на компанията се наложи да предаде цели осем автомобила наведнъж само на един клиент. 

Покупката на осем коли Bugatti може да ви се покаже излишен разкош, но само две от тях са били с нормални мащаби. Останалите шест са Bugatti Baby II, копия на оригиналния Bugatti Baby от средата на 20-те години на миналия век.

Миллионер купил сразу 8 Bugatti — для всей семьи

Собственикът, който е купил два пълноразмерни Bugatti, е купил също по едно бейби бугати за своите шест деца. Всяка една от колите е боядисана в различен цвят - жълт, син, зелен, червен, бял и оранжев. 

А двете нормални по размер Bugatti са Chiron Super Sport 300+ и Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition.

Миллионер купил сразу 8 Bugatti — для всей семьи

Chiron Super Sport 300+ разполага с 8-литров двигател W16. Bugatti е произвела само 30 екземпляра, като всичките са за специални собственици.  

През 2013 година Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition става най-бързия автомобил в света, успявайки да ускори до 408.84 километра в час. 8-литровият му W16 двигател е развил 1183 конски сили. 

Bugatti Baby II няма чак такава мощност, но въпреки това тя не е обикновена играчка с внушителни размери. Всеки Baby II, макар и по-малък от оригинала, може да ускори до 70 километра в час благодарение на електрическата си трансмисия. Батериите му осигуряват към 50 километра пробег. 

Първокласният модел Baby II Pur Sang има ръчно изработен алуминиев корпус, за чието производство са необходими над 200 часа. Bugatti планира да произведе не повече от 500 бройки, като те също въобще не са никак евтини.

Миллионер купил сразу 8 Bugatti — для всей семьи

КОМЕНТИРАЙ