Уличиха Tesla в много голяма лъжа

  • 02.08.2023 8:31 /
  • 8967 /
  • 0
Уличиха Tesla в много голяма лъжа

Журналисти обвиниха компанията Tesla в манипулации с данни за пробега на електрическите ѝ автомобили. Според тях американският производител използва няколко трика наведнъж, за да фалшифицира данните за пробега.

По информация на Ройтерс, разследването доказва, че Tesla използва цикъла EPA, за да измерва пробега на своите електрически превозни средства. Журналистите смятат, че експертите умишлено правят тези машинации.

Още преди няколко години Tesla започнала да преувеличава автономния пробег на много от своите електрически превозни средства. За целта е написан алгоритъм за отчитания пробег, който показва на водачите "оптимистични" оценки.

Интересно е, че когато зарядът на батерията падне под 10%, автомобилите все още могат да изминат десетки километри. Това създава впечатлението, че електрическите автомобили на Tesla могат да надхвърлят заявения пробег.

Журналистите твърдят, че подобна инициатива е дошла лично от изпълнителния директор Илон Мъск. Именно той иска електрическите автомобили на Tesla да изглеждат по-добри на фона на конкурентите.

Експертите обаче правят изключително прецизна оценка на реалния пробег на електромобилите Tesla, като резултатът се оказа доста лош. Оказва се, че електрическите автомобили Tesla изминават средно с 40% по-малко от декларирания пробег.

Име и още нещо. Този показател пада с още 15% през зимата. Досега Tesla не е отговорила на твърденията на това разследване. Журналистите възнамеряват да се обърнат към съда, така че производителят да бъде наказан за измама.

КОМЕНТИРАЙ