Уличиха Tesla в голяма лъжа

  • 17.02.2022 8:48 /
  • 5382 /
  • 2
Уличиха Tesla в голяма лъжа

Агенцията за справедлива търговия в Южна Корея, която е основният антимонополен орган в страната, започна разследване по отношение на американския производител на автомобили Тесла. 

По данни на специалистите, компанията на Илон Мъск преднамерено завишава характеристиките на батериите на своите електрически автомобили. При това марката по никакъв начин не предупреждава своите клиенти за възможни промени в работоспособността на акумулаторите заради атмосферните условия. 

Претенциите по адрес на Тесла са свързани с това, че автомобилният производител умишлено е завишил пробега с едно зареждане на някои свои електромобили, сред които се оказа и най-популярният модел на марката - Модел 3. 

На официалния сайт на компанията се посочва, че електромобилът е способен да измине с едно зареждане на акумулаторите 528 километра. При това никъде не пише, че в случай, че температурата на околната среда е под нулата, пробегът на модела намалява значително. 

Южнокорейската антимонополна служба възнамерява да се срещне с представители на Тесла, за да обсъди налагането на евентуални санкции. Служители на американската компания засега не са коментирали претенциите на ведомството. 

В началото на февруари стана известно, че компанията Тесла тайно е променила оборудването на Model 3 и Model Y, които се сглобяват в китайския завод.  

С променени модификации от конвейера в Китай са слезли няколко десетки хиляди автомобила. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ристо
    18.02.2022 5:26
    Всички модели електромобили се продават с преносим бензинов генератор за ток и така при изтощена батерия по пътя си зареждаш.
  • Киро
    18.02.2022 9:31
    Е казаха го най-накрая официално, че с капацитета на батерийте има проблем. Много е сурова тази технология още и имам усещането ,че е задънена улица. Н е това бъдещето.