Украинците са луди по US колите: ТОП 5 на внасяните от САЩ коли втора ръка

https://auto.blitz.bg/novini/ukraincite-sa-ludi-po-us-kolite-top-5-na-vnasyanite-ot-sasht-koli-vtora-raka Auto.blitz.bg
Украинците са луди по US колите: ТОП 5 на внасяните от САЩ коли втора ръка

Ако сравним тези данни с данните от август миналата година, търсенето на употребявани американски автомобили се е увеличило с почти 83%.

Най-голям дял от този брой (42%) са бензиновите автомобили. Електрическите превозни средства не изостават – те са завладели 38% от пазара в този сегмент.

Хибридните автомобили представляват 8%, докато дизеловите автомобили и автомобилите с LPG представляват по 6% от пазара.

Средната възраст на американските употребявани автомобили, които се присъединиха към украинския автопарк миналия месец, е 5,5 години.

Що се отнася до най-популярните модели, Tesla Model Y и Tesla Model 3 водят с голяма разлика. Първият е компактен електрически кросоувър, докато вторият е седан от среден размер.

ТОП 5 модела употребявани автомобили от САЩ изглежда така:

  • Tesla Model Y - 567 броя;
  • Tesla Model 3 - 547;
  • Форд Ескейп - 329;
  • Tesla Model S - 265; Tesla Model S - 265;
  • Jeep Cherokee - 259.

Употребявани леки автомобили - експертен съвет

Преди това експертите назоваха няколко модела употребявани автомобили, които не си струва да купувате . Затова експертите съветват да бъдете внимателни при покупката на Fiat 500, Ford Escape и Volkswagen Eos. Те са критикувани по-специално поради технически проблеми и високи разходи за ремонт.

В същото време, когато купувате употребявана кола, се препоръчва да обърнете внимание на осмото поколение Honda Accord и Subaru Outback 2009-2013. Тези, които обичат да "шофират", могат да изберат Ford Mustang 2007-2014.

Горещи

Коментирай