UK, CT, LX… — Стана ясно какво означават названията на моделите на Lexus СНИМКИ

  • 01.01.2023 10:50 /
  • 6721 /
  • 0
UK, CT, LX… — Стана ясно какво означават названията на моделите на Lexus СНИМКИ

Названията на моделите са важна част от маркетинга. Те придават индивидуалност и подчертават характера на марката. Независимо дали става дума за красиви думи, безстрастни цифри или загадъчни съкращения, всичко е добре, стига да има обяснение.

Затова британското представителство на Lexus реши да направи новогодишен подарък на ценителите на автомобилите, като обясни съкращенията на имената на своите модели. Ето списъка по азбучен ред.

Lexus CT

Японската марка е нарекла своя хечбек с пет врати Lexus CT, което означава Creative Touring (креативно путуване). Думата "Creative" не е случайна, тъй като автомобилът е с хибридно задвижване и е модел в сегмент, в който са предпочитали дизеловите двигатели.

Думата Touring развенча мита, че хибридните автомобили имат малък багажник и тесен салон заради обемистата батерия.

Lexus ES

Lexus ES е Executive Sedan (представителен седан), което означава по-малка версия на флагманския модел LS.

Lexus и Adidas създадоха страхотен и нестандартен кросоувър СНИМКИ

Lexus GS

GS означава Grand Sedan (голям седан), модел от среден клас. Името отразява мястото на модела в гамата на Lexus - той е средното "дете" в семейството на седаните.

Lexus GX

Името на този автомобил се разшифрова като Grand Crossover, (голям кросоувър, където буквата X подсказва, че става дума за кросоувър). Подобно на GS, GX е средното "дете" в семейството на кросоувърите и всъдеходите на марката.

Lexus IS

Може би си мислите, че буквата S в Lexus IS означава седан, но това не е така. IS е съкращение от Intelligent Sports (Интелигентен спорт). Моделът представя традиционните качества на Lexus в компактно и динамично изпълнение, за да привлече по-младите купувачи.

Lexus LC/LC C

Това е симбиоза между премиум модела Lexus LS и Luxury Coupe (луксозно купе). Другото C означава Convertible — кабриолет.

Впечатляващо: Вижте как изглежда Lexus LX 470 след пробег от 1 млн. км СНИМКИ

Lexus LFA

Lexus Future Advance е съкращението на абревиатурата на концепта (означаващо приблизително Далновидното бъдеще на Lexus). Но LFA на серийния модел се разшифрова Lexus F-Sports Apex. Този автомобил е еталон за мощните автомобили на марката от F-серия.

Lexus LS

Флагманският модел Lexus LS е Luxury Sedan (луксозен седан). Между другото, моделът се появява през 1989 г., а с него се появява и премиум бранда Lexus, обясняват от компанията. По този автомобил са работили 60 дизайнери, 1400 инженери, 2300 техници и над 200 техни асистенти.

Lexus LX

LX означава разкошен кросоувър (Luxury Crossover, където crossover е буквата X). Тъй като моделът, както и GX, всъщност не е кросоувър (а пълноценен всъдеход на базата на Toyota Land Cruiser), някои търговци обясняват буквата X като "задвижване на всички колела".  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ