Учени назоваха кое е много по-голям убиец от шофирането в нетрезво състояние

  • 29.06.2024 10:50 /
  • 2329 /
  • 0
Учени назоваха кое е много по-голям убиец от шофирането в нетрезво състояние

Скорошно проучване на Halfords разтърси автомобилната индустрия в Обединеното кралство, разкривайки тревожна истина за безопасността на гумите по пътищата на страната.

Проучването, проведено на големи летища като Гетуик, Единбург и Манчестър, включва извадка от над 6000 гуми. Резултатите са изключително тревожни - при 25 % от проверените автомобили е установено, че поне една гума е опасно износена или повредена, което представлява сериозна заплаха за безопасността.

Halfords, цитирани от Auto Express и "Факти бг" изчисляват, че дефектните гуми допринасят за шокиращите 7500 смъртни случая и сериозни наранявания по пътищата на Обединеното кралство всяка година. Тази цифра е зашеметяващо 50 пъти по-висока от официалните статистически данни.

Намериха колекция от интересни ретро коли в изоставен завод СНИМКИ

Експертите на Halfords обясняват това разминаване с липсата на контрол по пътищата. Те смятат, че натоварените полицейски сили не разполагат с достатъчно хора и ресурси за задълбочени проверки.

Освен това липсата на подходящо оборудване за идентифициране на дефектите на гумите на местата на произшествията е друг фактор, който допринася за това. Според тях това води до значително занижаване на броя на инцидентите, свързани с гуми.

Пуснаха всъдеход с брутален дизайн, който издържа на огън от автоматични оръжия СНИМКИ

Проучването на Halfords обрисува мрачна картина, която предполага, че дефектните гуми могат да бъдат много по-голям убиец от шофирането в нетрезво състояние по пътищата на Обединеното кралство.

Резултатите от проучването сочат, че дефектите на гумите могат да бъдат фактор за четири пъти повече произшествия, водещи до смърт или сериозни наранявания, в сравнение с инцидентите, свързани с шофиране в нетрезво състояние.

КОМЕНТИРАЙ