Тунингован Запорожец удивлява с доработките си СНИМКИ

  • 07.08.2022 10:50 /
  • 20703 /
  • 3
Тунингован Запорожец удивлява с доработките си СНИМКИ

За много хора ЗАЗ-965 може да изглежда странен обект за тунинг. Но собственикът от Русия на този конкретен автомобил очевидно не мисли така.

Както можете да видите от публикуваните снимки, тунинг специалистите са свършили добра работа по този седан с две врати. По-специално, той се различава от базовия модел по масивния самоделен обвес. Това се забелязва най-вече в областта на раздутите арки на колелата.

Интересно е, че обвесът по периметъра на каросерията е единичен елемент, абсолютно без добавяния, информират световните издания. В предната част тя започва с броня с ясно изразена "устна". По-нататък следват вече споменатите масивни арки на колелата и прагове на вратите. Задната част има проста задна броня със стърчаща изпускателна тръба.

Вниманието привлича и нестандартният преден капак с масивен въздухоуловител и малка централна ниша с хромирана фигурка на кон. Страничните огледала, монтирани на арките на предните колела, са разположени доста напред.

Но основното впечатляващо нещо на този спортен "Запорожец" са вратите тип "чайка", каквито има легендарният Mercedes-Benz 300SL Gullwing. Както се вижда от снимките, праговете на вратите са доста високи. Не е ясно с каква цел са направени, но очевидно усложняват влизането и излизането.

Образец за тунинг от 80-те години: Mercedes-Benz 450 SL Koenig Specials СНИМКИ

Салонът на автомобила също е променен. Арматурното табло е с изцяло променен дизайн и е покрито със сив флок. Авторът на доработките се е опитал да превърне китайския волан в спортен волан, можете сами да отсъдите дали се е получило.

Пред предния пътник има мека дръжка. Това очевидно е намек за скорост, въпреки че не са положени никакви технически усилия в тази посока.

Невероятен тунинг: Превърнаха Запорожец в стилно бъги ВИДЕО

Тунингованият ЗАЗ-965 се задвижва от стандартен двигател с въздушно охлаждане с мощност 27 к.с., традиционно монтиран отзад. Единствената нова характеристика е въздушният филтър с прав поток. Не е уточнено дали това е повлияло по някакъв начин на работата на двигателя. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Охридски
    07.08.2022 20:26
    Браво Техническата Революция май минава през С.С.С.Р но до кога....????
  • Ил2
    08.08.2022 16:20
    Вижте това вижте онова сделано в ссср,а да вземат да направят нещо от типа на добрите возила и тогава да се хвалят.В 75% от рашата няма кенефи, но нета бълва техните Гениални Иновации и Творческа Мисъл.
  • Ил2
    08.08.2022 16:23
    И за по голямо оточнение това е правено в малка тунинг фирма в ИТАЛИЯ ,и не е запорожжжжжжжжжцццц