Три нови модела на Audi ВИДЕО

  • 08.07.2021 9:07 /
  • 5637 /
  • 1
Три нови модела на Audi ВИДЕО

Ръководителят на отдела по дизайн на Audi Марк Лихте и старшият вицепрезидент на Audi Хенрик Вендерс представиха видео, в което са показани три нови модела на компанията. Те ще дебютират през 2022 година. 

Двамата заявиха, че колите се създават от бял лист, което ще позволи преосмислянето на понятието за мобилност. Заявлението е гръмко, затова нека да почакаме и да видим, дали "четирите пръстена" ще могат за пореден път да ни учудят. 

За описването на новите разработки на Audi се използва терминът "сфера". Това е доста удачно: сферата е триизмерната представа за пръстен. Странното е само, че моделите са три, а не четири, колкото е броят на пръстените в логото на компанията. 

Сред заявените технологии е възможността автомобилите да разпознават своите собственици, а също така и разпознаването на техните желания и настроения. 

Първият концепт, най-вероятно, е и най-интересният. Става дума за Sky Sphere (небесна сфера), който ще може да се придвижва автономно. На скицата се вижда купе с много дълъг преден капак и твърд покрив. 

Grand Sphere (голямата сфера) прилича на седан, но линията на покрива е по-скоро на купе. Вероятно, става дума за купе с 4 врати или, което е по-малко вероятно, ако се съди по името, за практичен лифтбек. 

И най-накрая, Urban Sphere (градска сфера) това ще е кросоувър, описан като "лично пространство в градската среда".

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Мотиката
    08.07.2021 13:58
    Пак са прекупирали от ЗАЗ Таврия и Москвич Турбо, не ги е срам нямат мяра....????