Три функции на сенника, за които шофьорите често забравят

  • 31.08.2023 9:32 /
  • 177854 /
  • 3
Три функции на сенника, за които шофьорите често забравят

Сенникът в колата може да се използва за нещо повече от защита от слънцето. Всички шофьори знаят, че сенникът е полезно устройство във всяко отношение. Но за какво можете да използвате козирката при отсъствие на слънце?

Например, спускайки го, можете да се съсредоточите върху пътя. Това предпазва очите от заслепяване на пътните светлини в тъмното.

Понякога, след като сте паркирали неуспешно, сте блокирали изхода на някого и искате да оставите телефонен номер.

За да не го "развявате" постоянно (често лист хартия с номер след това се забравя на таблото), можете да го прикрепите на гърба на козирката. Когато е необходимо, обръщайте обратно козирката и номерът ще се вижда.

Козирката е разположена на специален монтаж и по всяко време може да бъде завъртяна настрани. Много шофьори знаят за тази възможност, но забравят.

Тази нейна способност си е заложена от автомобилните производители по начало. В края на краищата, слънцето не винаги свети челно, ако лъчите му попадат в колата отстрани, козирката трябва да бъде завъртяна така, че да ги блокира, дори ако влизат от страничния прозорец.

В някои козирки дори е монтиран специален разширител. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ko4a
    01.09.2023 17:56
    stiga ste me kandardiswali da mahna softuera deto polzwam da wi blokira reklamite niama da stane taq stigat mi tiq s ati la i na dwata debila aziz i stoi4kow aide sega u lewo
  • Шшшшш
    02.09.2023 12:36
    Добрутру!... Информация за дебили.
  • lupi69
    02.09.2023 13:40
    По голяма тъпотия не съм чел!