Трейлърът на новия епизод на The Grand Tour ВИДЕО

  • 31.08.2022 8:41 /
  • 1533 /
  • 0
Трейлърът на новия епизод на The Grand Tour ВИДЕО

В мрежата разпространиха трейлър на поредния специален епизод на шоуто The Grand Tour с името A Scandi Flick. Този път бившите водещи на Top Gear ще се отпътуват към Новергия, където ще се полюбуват на природата и ще си спретнат снежни гонки. Автомобилите, които ще участват, са Mitsubishi Evo VIII, Subaru Impreza WRX и Audi RS4.

В епизода Джеймс Мей ще попаден в катастрофа, забивайки се в стена на тунел със скорост от 120 километра в час. Той няма да получи сериозни травми, но колата ще е за скрап. 

Норвегия не е избрана случайно и е наричана последното незасегнато кътче от природата в Европа, като да отидат там дори се опитват и собствениците на Ламборгини. Самото име A Scandi Flick е препратка към техниката за преминаване през завои, широко използвана в гонките и ралитата на лед. 

Всичко изглежда така. Приближавайки се към завоя, шофьорът рязко завърта волана в противоположната страна и го връща обратно, едновременно с това отпускайки педала на газта и леко натискайки този на спирачката. 

Преразпределянето на теглото кара колата да се завърти, възниква презавиване, затова тя с пълна газ леко взима завоя. 

Scandinavian flick има и второ име - feint drift, или лъжлив дрифт. 

Съдейки по всичко, една от гонките дори ще се състои в бившата база за подводници от епохата на Студената война. 

Джеймс Мей ще седне зад волана на Mitsubishi Evo VIII, Ричард Хамънд - Subaru Impreza WRX. А Джереми Кларксън ще избере Audi RS4 поколение B7.

 

КОМЕНТИРАЙ