Toyota разработи седалка, която ще упражнява мускулите на водача ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/toyota-razraboti-sedalka-koyato-shte-uprazhnyava-muskulite-na-vodacha-video Auto.blitz.bg
Toyota разработи седалка, която ще упражнява мускулите на водача ВИДЕО

Автомобилите се превърнаха в неразделна част от живота ни, осигурявайки комфорт и мобилност. Всяка година автомобилната технология продължава да се подобрява, предлагайки нови решения за решаване на съвременни проблеми.

В днешно време мнозина страдат от заседнал начин на живот, така че Toyota разработи седалка, която трябва едва забележимо да упражнява мускулите на водача. Auto Geek разгледа това подробно.

Toyota, като един от лидерите в автомобилната индустрия, винаги е била известна с вниманието си към детайлите и иновациите. Фитнес седалката за водача, която компанията наскоро представи, е отличен пример за този подход. Идеята му е да интегрира физическата активност в изживяването при шофиране, позволявайки на водачите да останат активни дори при дълги пътувания.

Как работи фитнес седалката на Toyota?

Седалката има три постоянно въртящи се опори, като едната е малко по-къса от останалите. Необходими са повече от 60 секунди, за да се завърти седалката на 360 градуса. По този начин седалката постоянно се клати в различни посоки, но го прави много незабележимо.

Тъй като хората имат вродени „постурални рефлекси“, те подсъзнателно поддържат баланс. Тоест, ако седалката е леко подвижна, тогава мускулите не само в областта на таза, но и в цялото тяло ще работят незабележимо.

Премахват педалите на газта и спирачката, внедряват нова технология в колите

Компанията отбелязва, че принципът на работа на седалката е донякъде подобен на използването на голяма надуваема топка за фитнес. Това ще осигури физическа активност без големи натоварвания. Въпреки това, след 20-30 минути използване на разработката, водачите все пак могат да изпитват лека умора.

Обаче, тъй като човек ще се движи постоянно и няма да остане в установена фиксирана позиция, е вероятно той да получи облекчение от болките в гърба по време на дълги пътувания.

Трябва да се отбележи, че концепцията за фитнес седалка за водача все още е в тестов статус, така че все още не е известно дали ще се използва в автомобили за продажба. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай