Toyota пусна нов компактен ван– Sienta ВИДЕО

  • 01.09.2022 8:18 /
  • 2293 /
  • 0
Toyota пусна нов компактен ван– Sienta ВИДЕО

Toyota Motor пусна новото поколение компактен MPV Sienta в Япония тази седмица. Моделът има по-комфортно вътрешно оформление и най-новите системи за безопасност и сигурност на автомобилния производител.

Автомобилът, базиран на платформата Yaris, първоначално беше пуснат на пазара през 2003 г. и сега се предлага с избор от 1,5-литров бензинов двигател и хибридно бензиново-електрическо задвижване. Има три реда седалки и разполага с плъзгаща се врата, която обикновено се намира в по-големите MPV автомобили, пише ауто-прес.нет.

Освен в Япония, автомобилът се продава на пазарите в Югоизточна Азия и Тайван. Новият модел запазва същият габарит - 4400 мм дължина и нисък под, което компанията счита за оптимално за практическа градска употреба.




Всички модели се предлагат с Toyota Safety Sense като стандарт, най-новият пакет за активна безопасност на компанията, който включва системата за безопасност преди сблъсък и проактивния асистент за шофиране.

Цените в Япония започват от 1,95 милиона йени (14 300 щатски долара) за началния модел X, като се повишават до 3,108 милиона йени (22 800 щатски долара) за хибридния Z модел от най-висок клас. Компанията си е поставила цел за вътрешни продажби от 8300 единици на месец.

КОМЕНТИРАЙ