Toyota пуска нов електрически автомобил, идеален за града СНИМКИ

  • 18.10.2019 10:20 /
  • 3602 /
  • 0
Toyota пуска нов електрически автомобил, идеален за града СНИМКИ

Toyota има големи планове за електрифициране на моделната гама, но първото му EV (ако не вземете предвид малките серии Toyota iQ EV и Toyota RAV4 EV) няма да бъде кросоувър или седан за глобалния пазар, както може би очаквате, а локален ултракомпактен модел (той е дори още по-малък от Smart!). Електромобилът има условно засега название Toyota Ultra Compact BEV и бе показан на автошоу в Токио. 

Този електромобил е насочен към японците, които се нуждаят от ежедневни кратки пътувания - на първо място студенти, пенсионери и начинаещи шофьори. Дължината на електрическия автомобил е 2490 мм, ширината е само 1290 мм, а височината е 1550 мм.

Той може да побере двама души, способен е да ускорява до 60 км / ч и да преодолява с едно зареждане до 100 км. Времето за зареждане от 220-волтова мрежа е около 5 часа. Освен това той има изключително малък радиус на завъртане, което е неоспоримо предимство в мегаполиса.

Toyota показа уникалния императорски кабриолет СНИМКИ

Също така, стана ясно, че ще има две версии на миниатюрния електрически автомобил: единият е за лична употреба, а другият е за бизнес цели (на снимките - съответно бял и черен). Последният получава така наречения персонализиран интериор (предвидени са три режима на конфигурация - пътуване, офис, почивка), който предлага такива удобства като сгъваема маса за таблет. 

Той е оборудван с безпилотна система за управление, може да извършва пътувания на къси разстояния и самостоятелно да се връща за зареждане.

Вижте как изглежда Toyota с пробег от 1,6 милиона километра (СНИМКИ/ВИДЕО)

 

Компанията съобщава, че той ще бъде пуснат на пазара в Япония през зимата на 2020 година без да уточнява точния месец. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ