Toyota представи новия RAV4 Hybrid 2019 на СНИМКИ и разкри характеристиките му

  • 19.01.2019 9:50 /
  • 23468 /
  • 0
Toyota представи новия RAV4 Hybrid 2019 на СНИМКИ и разкри характеристиките му

От компанията Toyota напълно разкриха спецификациите на новия хибриден RAV4.

Новата Toyota RAV4 Hybrid ще бъде на разположение на европейските купувачи в две версии - с предно и на всички колела окачване и с мощност от 218 или 222 к.с.

Новата Toyota RAV4 е първият кросоувър на марката, построен на платформата TNGA (GA-K в Япония). Благодарение на това новият RAV4 има много по-нисък център на масата, с 57% по-твърд корпус и 51:49 баланс на теглото (отпред: отзад). Подобни подобрения позволяват на японците да заявят смело, че управлението на новия RAV4 е по-добро и по-прецизно от всякога. 

Както вече уточнихме в началото, клиентите в Европа ще могат да се сдобият с новия RAV4 Hybrid в две версии. И двете използват същата силова установка, базирана на 2,5-литров агрегат, който произвежда 218 к.с. в предно задвижване и 222 к.с. със задвижване на всички колела. От нула до 100 км / ч хибридът ускорява за 8,1 секунди. Разходът на гориво на Toyota RAV4 Hybrid AWD-i е 4,4 л / 100 км в комбиниран цикъл и 100 г / км вредни емисии CO2 от резултатите от тестовете по системата WLTP.

Новият седан Toyota Corolla 2019 бе разсекретен преди премиерата (СНИМКИ)

Най-новият RAV4 Hybrid е оборудван и с нова автоматична система за автоматично управление на диференциалния режим Trail Mode, която осигурява по-добро сцепление и контрол върху хлъзгави повърхности.

Най после! Новата Toyota Supra бе разсекретена на официални СНИМКИ

За вътрешността на хибридния кросоувър са използвани по-добри материали, доусъвършенствани са някои детайли. Създателите на RAV4 Hybrid не са забравили и за функционалността на салона, използвайки всяко свободно пространство, като например още една ниша за съхранение на вещи. Багажът на новия кросоувър е почти 80 литра по-голям от своя предшественик и  е 580 литра.

Toyota изтегля над 1,6 милиона коли от целия свят заради важен дефект

Като опция, новият Toyota RAV4 Hybrid може да бъде оборудван с електрически люк, вентилирани седалки, разполага с 5 USB порта и цифрово салонно огледало за обратно виждане, което се явява първото за Toyota!

Всички модели ще бъдат снабдени с активния комплекс за безопасност Toyota Sense, включващ предупреждение за сблъсък с пешеходци, интелигентен адаптивен круиз контрол, предупреждение при излизане от лентата и други функции.

Цените все още не са обявени от компанията. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ