Toyota представи най-малкия си кросоувър, който е и с пълно задвижване СНИМКИ

  • 24.04.2020 10:20 /
  • 10918 /
  • 1
Toyota представи най-малкия си кросоувър, който е и с пълно задвижване СНИМКИ

Японският автомобилен производител представи първите официални снимки на Toyota Yaris Cross. Най-малкият кросоувър на Toyota трябваше да бъде представен на автомобилното изложение в Женева, но заради коронавируса премиерата му се състоя виртуално.

Новият Toyota Yaris Cross достига 4180 мм дължина, 1765 мм ширина и 1560 мм височина с междуосие 2560 мм. Кросоувърът изглежда по-солиден от хечбека Yaris: той има висок капак, изпъкнали арки на колелата и отличителни пластмасови детайли.

В голямата си част салонът е взаимстван от Toyota Yaris, въпреки че кросоувърът има различен панел с инструменти с виртуален скоростомер. В по-скъпите версии е инсталиран 8,0-инчов сензорен екран. Сред опциите са система за влизане без ключ, двузонов климатичен контрол и електрическа врата на багажника.

Кросоувърът ще е с хибридна установка, изградена по модела на тези, които Toyota вече използва на C-HR и RAV4, но в основата си ще има по-компактен бензинов двигател.

Toyota представи малкия си семеен кросоувър Raize ВИДЕО

Клиентите ще могат да поръчат Yaris Cross с 18-инчови джанти и новия цвят Brass Gold. Подът в товарното отделение може да се регулира по височина, както и да се раздели пространството на две части, в зависимост от това какво трябва да се транспортира. Съществуващата система за обезопасяване на товари ще позволи на собствениците да закрепят добре вещите отзад.

Задвижването на четирите колела не е толкова често срещано в сегмента на малките всъдеходи в Европа, така че за Yaris Cross това ще бъде явно предимство. Задвижването на всички колела е комбинирано с хибриден силов агрегат, състоящ се от трицилиндров 1,5-литров бензинов двигател и електромотор.

Toyota пуска нов електрически автомобил, идеален за града СНИМКИ

Двигателят с вътрешно горене може да действа само в режим на задвижване на предните колела. Веднага щом сензорите открият лоши условия на сцепление, системата AWD сработва и електрическият мотор помага на водача да се справи с дъжд, сняг или пясък.

Общият капацитет на хибридната установка е 116 конски сили, което може да не изглежда толкова много, но за кросоувър, ориентиран към града, това е напълно достатъчно.

Компанията има амбициозни планове: Toyota иска да произвежда повече от 150 хиляди Yaris Cross годишно в завода си във Валенсиен във Франция.

Toyota Yaris Cross ще се появи в Япония през есента, а продажбите в Европа ще започнат през лятото на 2021 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • euromebel
    25.04.2020 21:55
    мебели по поръчка https://euromebel.com/