Toyota представи най-евтиния си кросоувър, ето какво представлява ВИДЕО

  • 07.04.2024 9:50 /
  • 26287 /
  • 0
Toyota представи най-евтиния си кросоувър, ето какво представлява ВИДЕО

Новият Toyota Urban Cruiser Taisor беше представена в Индия. Компактният бюджетен купе-кросоувър скоро ще бъде пуснат в продажба на цени от 774 000 до 1 304 000 рупии ($9 500 - 15 600), а впоследствие ще се появи и в други страни. Подробности за колата бяха разкрити на официалния сайт на японския автомобилен производител.

Urban Cruiser Taisor е най-евтиният кросоувър на Toyota и един от най-достъпните купе-кросоувъри в света. Автомобилът е събрат на Suzuki Fronx - използва неговата платформа и агрегати. И двата модела се произвеждат в завода Maruti-Suzuki в Индия.

Купе-кросоувърът Toyota Urban Cruiser Taisor е подобен на своя събрат в профил - има висока линия на прозорците и разширени калници. В същото време той се отличава с дизайн на предната част с широка решетка на радиатора и „двуетажни“ диодни фарове.

Размери на Toyota Urban Cruiser Taisor: дължина - 3995 мм, широчина - 1765 мм, височина - 1550 мм, междуосие - 2520 мм, просвет - 190 мм.

Показаха новия Renault Captur, ето какви са характеристиките ВИДЕО

Салонът разполага с голям 9-инчов тъчскрийн, а в по-скъпите версии има и проекция върху предното стъкло. Освен това бюджетният модел може да бъде оборудван с климатроник, камери за кръгов обзор и безжично зареждане на смартфон. Обемът на багажника е 308 литра.

Гърците се оплакаха от тези измами пpи пoĸyпĸa нa автомобили oт Бългapия

Новият Toyota Taisor дебютира с бензинови двигатели Suzuki от 1,2 литра (90 к.с.) и 1,0 литра турбо (100 к.с.). В първия случай се предлагат 5-степенна механична и роботизирана скоростна кутия, във втория - ръчна или 6-степенна автоматична.

1.0-литровият вариант изразходва само 4.4 л/100 км, а 1.2-литровият може да бъде оборудван със заводска газова уредба.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ