Toyota представи малкия си семеен кросоувър Raize ВИДЕО

  • 10.11.2019 9:20 /
  • 18014 /
  • 0
Toyota представи малкия си семеен кросоувър Raize ВИДЕО

В Япония се състоя дебютът на новия кросоувър Raize от Toyota, изграден на новата платформа DNGA на Daihatsu, която по същество е бюджетна версия на платформата на TNGA на Toyota. Автомобилът е по-малък от C-HR, дължината му е само 3995 мм, ширината - 1695 мм и височината - 1620 мм.

Въпреки своята компактност, компанията твърди, че машината има най-добрата в класа си вместимост на багажника и вътрешно пространство. Обемът на багажника е 369 литра, но със сгънати задни седалки става почти двойно по-голям. Raize има много скрити и потайни "джобове" за съхранение на вещи.

От Toyota твърдят, че благодарение на новата платформа, автомобилът има лек и много твърд корпус, както и оптимално окачване, което гарантира „изключителна стабилност при управление и комфорт при шофиране“.

Toyota показа уникалния императорски кабриолет СНИМКИ

„Сърцето“ на автомобила е 1,0-литров трицилиндров бензинов турбодвигател с мощност от 98 к.с., който работи с D-CVT вариатор. Toyota Raize предлага и системата за задвижване на всички колела Dynamic Torque Control 4WD.

Сред функциите за безопасност на автомобила са спирачна система за предотвратяване на сблъсъци, адаптивен круиз контрол с пълно проследяване на скоростта и др.

Toyota пуска нов електрически автомобил, идеален за града СНИМКИ

Базово автомобилът е оборудван със 7-инчов дисплей, а конфигурациите от среден и висок клас идват с 9-инчов дисплей, като информационно-развлекателната му система е съвместима с Apple CarPlay и SmartDeviceLink. Седалките на кросоувъра се отличават с ергономичност.

Засега Toyota Raize се продава само в Япония като цените започват от 1 779 000 йени (14 425 долара). /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ