Toyota показа седемместния хибрид Highlander за Европа СНИМКИ

  • 15.05.2020 9:20 /
  • 6134 /
  • 0
Toyota показа седемместния хибрид Highlander за Европа СНИМКИ

Японската компания представи преди няколко седмици новото поколение на Toyota Highlander за северноамериканския пазар. Сега дойде време за разсекретяване на новия автомобил за страните от Европа.

В Стария свят всъдеходът ще се предлага изключително с хибридна силова установка и ще трябва да се изчака до следващата година.

От "Тойота" заявяват, че всъдеходът демонстрира най-доброто съотношение на мощност и екологичност в своя клас. Сред другите предимства на новия Highlander са комбинацията от четвърто поколение хибридна силова установка с интелигентна система за задвижване на всички колела, просторен салон, голям багажник и лесната им трансформация.

Европейският Highlander визуално почти не се различава от американския. Преобразуването на инчове в милиметри също не се е отразило на размерите: дължината на колата е 4966 мм, междуосието е 2850. Багажникът ви позволява да поставите от 658 до 1909 литра багаж.

Toyota представи най-малкия си кросоувър, който е и с пълно задвижване СНИМКИ

Основата на хибридната установка Euro-Highlander е 2,5-литровият бензинов двигател, който работи заедно с два електродвигателя, по един на всяка ос, захранвани от компактна батерия.

Общата мощност достига 245 к.с. Разход на гориво в комбинирания цикъл на движение, според метода за измерване на WLTP - 6,6 литра на 100 километра. Емисиите на въглероден диоксид не надвишават 146 грама на километър.

Вижте яка гонка в пустинята между Dodge Demon и новата Toyota Supra ВИДЕО

Стандартното оборудване на кросоувъра включва комплекс от системи за безопасност Toyota Sense Safety Sense. В него влизат система за предупреждение за челен сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, адаптивен круиз контрол с асистент за разпознаване на пътни знаци, система за контрол на лентата на движение и предупреждение за излизане от лентата, автоматично управление на дълги светлини и други.

Новата Toyota Highlander ще попълни линията на хибридите с пълно задвижване на марката в Европа, която вече включва C-HR, RAV4 и изцяло новия мини кросоувър Yaris Cross. Цените ще бъдат обявени по-късно тази година. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 


 

КОМЕНТИРАЙ