Toyota показа новата Crown на ВИДЕО

  • 13.07.2022 9:34 /
  • 5432 /
  • 0
Toyota показа новата Crown на ВИДЕО

Компанията Toyota разпространи видеотийзър на новата Crown и фактически потвърди, че моделът 16-о поколение ще бъде изпълнен във формата на крос-седан. Очаква се, че в основата ще залегне четиривратната платформа TNGA-K от Highlander, като тя ще е съпоставима по дължина с BMW X6.

Премиерата на Crown е планирана за 15 юли. 

Публичната премира на новата Toyota Crown ще се състои на 15 юли. Вече е известно и как ще изглежда колата, а също има намеци и за гамата на двигателите. Но най-основното е това, че Сrown ще смени формата си и от обикновена кола с четири врати ще се превърне в крос-седан. Ще трябва да забравим и за класическото оборудване, според слуховете, моделът се преработва за платформата TNGA-K, на базата на която са построени Camry, RAV4, Highlander и Sierra.

Дължината на седана ще е 4930 милиметра, тоест той ще е по-дълъг от Highlander.

Гамата от двигатели, естествено, все още не е потвърдена официално. Но според някои данни, в нея ще влязат обичайните хибридни установки, а по-късно Crown  може да получи изцяло електрическа версия. Очаква седанът да излезе на пазара през идното лято, а електрическата версия - през 2024 година. 

По всяка вероятност в зависимост от пазара колите ще се предлагат с предно или пълно предаване. Също така е възможно моделът да излезе и на американския пазар. 

Сегашният седан се произвежда от 2018 година. Този модел е 15-о поколение, като първият Crown се появява през вече далечната 1955-а.

Четиривратката обикновено е оборудвана с турбиниран четирицилиндров двигател с обем 2 литра и мощност от 245 конски сили и осемстепенен автомат. Също така има хибридни установки на базата на атмосферен двигател с обем 2.5 литра и мощност от 226 конски сили и V6 с обем 3.5 с мощност от 359 конски сили.  

КОМЕНТИРАЙ