Това са най-продаваните коли у нас, ще останете изненадани

  • 09.01.2023 8:52 /
  • 11611 /
  • 0
Това са най-продаваните коли у нас, ще останете изненадани

Според статистиката на МВР, касаеща регистрациите на нови автомобили у нас, през изминалата година се наблюзава ръст на пазара от малко над 7 процента спрямо предходната 2021 година, пише Факти бг.

По-любопитното е обаче, че дългогодишния първенец в тази своеобразна класация Dacia, вече заема втората позиция. От десетте най-продавани модела нови автомобили , нас, пет са дело на Renault и Dacia, които са представени в България от един вносител.

Първата позиция обаче отива в ръцете на японците от Toyota. Става дума за моделът им Corolla, от който през миналата година са продадени 1239 нови автомобила. Втора и трета позиция са за модеите на Dacia - Duster и Sandero, които също могат да се похвалят с над 1000 продажби на годишна база.

Петицата се допълва от Renault Clio и Citroen C3. Следват Toyota C-HR, Kia Sportage, Renault Master, Renault Megane и Skoda Octavia. Всички те са продали автомобили в диапазона от 500 до 900 коли. Общо у нас през 2022 година са регистрирани 33 500 нови автомобила.

КОМЕНТИРАЙ