Това са най-икономичните автомобили за 2024, според специалистите СНИМКИ

  • 04.02.2024 10:50 /
  • 5691 /
  • 0
Това са най-икономичните автомобили за 2024, според специалистите СНИМКИ

Експертите от Autoblog съставиха списък с автомобили с двигатели с вътрешно горене, които имат най-нисък разход на гориво.

Модерните хибридни автомобили показват добри показатели на икономия на гориво, но какво да кажем за обикновените бензинови автомобили? Ако не сте фен на електрическите автомобили и търсите автомобил с най-нисък разход на гориво, все още имате от какво да избирате.

Mitsubishi Mirage

Най-икономичният бензинов автомобил според експертите на Autoblog е Mitsubishi Mirage. За да постигнат висока ефективност и ниски разходи, инженерите на Mitsubishi са решили да направят автомобила много лек и са го оборудвали с доста скромен, но икономичен двигател.

По този начин теглото на колата е само 980 кг, което в комбинация с двигател с мощност 74 конски сили позволява да се постигне разход от 6 литра на 100 км в града и 5,5 литра на магистралата. Друго голямо предимство на Mirage е, че е невероятно евтин в САЩ, като цените започват от $18 000.

Honda Civic

На пръв поглед Mirage е идеален вариант, ако се интересувате само от пестеливост. Автомобилът на Mitsubishi обаче прави редица компромиси, за да постигне това ниво на ефективност. Останалите автомобили в списъка осигуряват много по-добър баланс между икономичност и качествени съвременни автомобили.

Какво трябва да имат предвид шофьорите, ако мият колите си през зимата

На второ място е седанът Honda Civic с оборудване EX с 1,5-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор и CVT. Този вариант консумира 7 литра в града, 5,6 на магистралата и 6,5 в комбиниран цикъл. Civic е плавен, достатъчно удобен и се управлява добре. В допълнение, той има огромен салон за своя клас.

Hyundai Elantra

Elantra е почти толкова добра, колкото Civic както по отношение на разходите, така и по отношение на шофьорското изживяване. 2,0-литровият SE модел разполага с CVT със същите показатели за икономия на гориво от 7 л/100 км в града и 5,7 на магистрала. Elantra се явява още един малък седан, който също е доста икономичен.

Kia Rio

Всъщност Kia Rio съвпада с Hyundai Elantra с разход на гориво от 7,3 литра в града и 5,7 на магистралата. Това важи както за седана, така и за хечбека. Като субкомпактен автомобил, който се конкурира с Mirage, той е много евтин (цените в САЩ започват от $18 000). С малък корпус и 120 конски сили, той е енергичен и има удивително привлекателно управление.

Toyota Corolla

Следващата кола в списъка е Toyota Corolla и когато е оборудвана с 2,0-литровия четирицилиндров двигател, нейният разход е 6,7 л/100 км комбинирано (2,3 в града и 5,7 на магистралата). Corolla има доста спортен вид и добро управление, въпреки че интериорът е малко малък в сравнение с Honda и Hyundai.

Този модел на Toyota е най-проблемен, според мнението на собствениците СНИМКИ

Volkswagen Jetta

Единственият немски представител тук е Jetta с най-добър показател на разходите в комбиниран режим от 6,9 литра на 100 км. Това важи както за моделите с автоматична, така и за механична скоростна кутия. Автомобилът показва 7.8 л разход в града и 5.7 л/100 км на магистрала.

Автомобилът е един от най-тихите и комфортни автомобили в своя клас. Освен това има приятно управление. С базова цена от около $23 000 (цена в САЩ), колата може да се нарече достъпна. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 


 

КОМЕНТИРАЙ