Това са колите, на които ​​възрастните шофьори се доверяват най-много

  • 16.07.2023 9:50 /
  • 17071 /
  • 2
Това са колите, на които ​​възрастните шофьори се доверяват най-много

Колкото по-възрастен е шофьорът, толкова повече той цени практичните, удобни и предсказуеми модели. Поне това показва изследване, базирано на застрахователни статистики и съставено от немското издание Verivox (анализирани са немски шофьори).

Победителите в класацията са сходни по някои характеристики. Удобните седалки и визията обаче далеч не са всички технически характеристики, необходими на модела, за да спечели тази класация.

Особено популярни сред по-старото поколение са компактните всъдеходи и кросоувъри. Така при хората на възраст от 70 до 79 години делът на всъдеходите в Германия е с 60% по-висок от средния.

Harley-Davidson показа най-бюджетния си мотоциклет, ето какви са характеристиките ВИДЕО

В конкретното проучване анализаторите са решили да се съсредоточат върху пенсионерите, тоест хората на 65 и повече години. Освен това в рейтинга са посочени само самите модели, но не и техните поколения.

Топ 10 на автомобилите с най-възрастни шофьори:

 

Производител                   Модел           Средна възраст на шофьора        Дял на водачите на възраст 65+

 

Експертите обясняват как в Топ 10 е попаднал Mercedes SLK, който донякъде изпада от тази статистика, тъй като е доста непрактичен в ежедневието роудстър.

Това е „автомобил мечта“, доста е скъп, но има ентусиасти, а по-скоро познавачи и ценители на автомобили, които не изменят на любимия си модел дори след пенсиониране. И, разбира се, това не е единствената кола в техния гараж. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • хамрун Вадуцки
    16.07.2023 16:46
    Нашите пенсионери карат основно Поло, Голф, ако имат оцеляла Лада , почитатели са и на картата за градски транспорт.
  • ХЮНАДАЙ ПЕНСИЯ
    16.07.2023 16:58
    АЗ КАТО ПЕНСИОНЕР СИ ВЗЕХ ПЛЪГИНА НА ТУСОН... N LINE.. СЕГА СИ ИМАМ "ТАБЛЕТ" НА КОЛЕЛА СТАТИЯТА НЕ СТРУВА И НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА