Това са колите, които най-бързо губят от цената си след първата година на продажбата им

  • 11.04.2023 9:13 /
  • 37551 /
  • 0
Това са колите, които най-бързо губят от цената си след първата година на продажбата им

Американската организация с нестопанска цел iSeeCars анализира пазара на употребявани автомобили от моделниte години 2022 и 2023 и установи, че за годината колата губи от цената си, средно около 3,7 хиляди долара. Но има редица модели, които се обезценяват много по-бързо.

Като най-нерентабилен автомобил за бърза препродажба анализаторите посочват Audi e-tron: за първата си година електромобилът губи 27,8% от цената си, или почти 22,8 хиляди долара.

Сред аутсайдерите са още Alfa Romeo Stelvio (-26,9%), Mercedes-Benz C-класа (-24,6%) и Audi A4 (-24,3%). В парично изражение загубите на собственика по време на продажбата ще възлизат на 12-15 хиляди долара.

Списъкът от 10 автомобила, които за една година могат да бъдат продадени с най-голяма загуба, включва и един представител на американската автомобилна индустрия - това е пикапът Chevrolet Silverado 1500 (-23,1%). Останалите автомобили са от Япония и Германия.

Собствениците на Toyota или на дефицитните нови модели обаче имат повод да почерпят. Година след първоначалната покупка собствениците на въпросните коли може да се окажат дори и на плюс: автомобилите са търсени на пазара, а цената за тях само расте.

КОМЕНТИРАЙ