Това са колите и цветовете им, които са най-предпочитани от крадците

  • 24.08.2021 8:45 /
  • 7732 /
  • 1
Това са колите и цветовете им, които са най-предпочитани от крадците

Крадците не обичат яките цветове на колите, предпочитат тези, които не се набиват на очи. Това става ясно от статистиката на застрахователната компания "Согласие". 

В 80% от случаите колите, откраднати от клиентите на компанията от началото на годината, са били бял или черен цвят, също джамбазите са се интересували и от сиви и сребристи автомобили. 

Къде са били откраднати колите 

В 60% от случаите колите са били откраднати, докато са били паркирани близо до дома на собственика си. В част от заявленията към застрахователната компания собствениците пишат, че не са открили колата си, излизайки от дома си сутринта или връщайки се от пътуване. Понякога автомобилните крадци задигат автомобил, който по-рано са наел. 

Какво се е крало 

Най-често се краде Hyundai Sonata с честота на кражбите 1,6%. Честотата на крадене е отношението между броя на автомобилите от една марка и модел, застраховани в компанията, които са били откраднати спрямо застрахованите марка и модел. На второ място по този показател се нарежда BMW 730d (1,3%), а на трето - Lexus LX 570 (0,9%). Най-рядко са крадени (0,1%)  Nissan Terrano, Kia Sportage, Kia Optima, Hyundai Solaris и Skoda Rapid.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • некрадените
    24.08.2021 17:26
    коли са на крадците