Това са глобите в европейските страни, ако нарушите правилата с автомобила си

  • 27.05.2023 9:50 /
  • 21571 /
  • 1
Това са глобите в европейските страни, ако нарушите правилата с автомобила си

Пътните нарушения при някои шофьори се случват по-често, при други пък например веднъж или два пъти за пет години.

Винаги е неприятно, когато те спре полицията, колкото и учтиви да са те, и особено, когато това се случи в чужбина. В някои държави честите нарушения, като превишена скорост или използване на мобилен телефон, се оказват доста скъпи. Германският автоклуб ADAC представя преглед на най-интересните от тях.

Така например, ако шофирате с 20 км/ч по-бързо от ограничението извън населените места, ще платите глоба от 585 евро в Норвегия, 215 евро в Швеция, 200 евро във Финландия, 195 евро в Холандия, 180 евро в Швейцария , 175 евро в Италия, докато в Германия трябва да платите 60 евро.

Това са най-продаваните нови автомобили в Европа СНИМКИ

Ако паркирате на непозволено място, също ще трябва да платите. Така в Холандия се плаща от 100 евро, а в Полша от 110 евро.

В Австрия (от 20 евро), в Швейцария (от 40 евро) и Италия (45 евро) ще платите малко по-малко. Все пак струва повече, отколкото в Германия, където подобно нарушение се наказва с глоба от 10 евро или (малко) повече.

Що се отнася до алкохола, ако шофьор бъде хванат с 1,5 промила в Италия, трябва да се страхува и от конфискация на колата, ако е собственик на превозното средство. Според ADAC подобно е положението и в Дания, ако водачът е с 2,0 промила.

В Швеция пък можете да се окажете в затвора за един месец, ако имате над 1,0 промила, докато при измерени 1,2 промила в Испания присъдата достига до три месеца.

Девойка обясни защо се е опитала да зареди Tesla с бензин, намеси се и Мъск ВИДЕО

Говоренето зад волана по телефона без система за свободни ръце (Hands free) води до глоба от 850 евро в Норвегия и 380 евро в Холандия.

Испания санкционира същото нарушение с минимум 200 евро, Италия със 165 евро, докато в Германия глобата започва от 100 евро.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • maspex
    27.05.2023 10:22
    В Германия минималната глоба е 30 евро и за Швейцария данните Ви са хаотични.