Това не е реално: Офроуд машина се катери по вертикално трасе ВИДЕО

  • 22.09.2021 9:10 /
  • 7614 /
  • 0
Това не е реално: Офроуд машина се катери по вертикално трасе ВИДЕО

В северноамериканския град Ръш в щата Кентъки редовно се провеждат доста зрелищни офроуд състезания в дисциплината с името Rock Racing.

Мащабните мероприятия събират голям брой почитатели на офроуда, активно се отразяват от медиите и блогърите, а видео от юбилейното състезание Rush Offroad Anniversary Bash 2021, подготвено от Youtube-канала Southern Ohio Offroaders, заслужава специално внимание.

Офроуд автодрома Rush Offroad си е доста внушителен обект. Територията, по която преминава пътят на състезателите, е съставена от 7000 акра. Това е повече от 2800 хектара, тоест около 28 квадратни километра. 

На тази територия са разположени голям брой трасета с различна сложност и спецификации с обща дължина от над 100 мили. 

При това във видеото се вижда само един малък участък от трасе, заснемането се прави от една точка. 

Но от това кратко видео може да се получи пълна представа за това, каква техника управляват спортистите, какво е нивото на майсторството им, а също и да се оцени какво ги чака участниците в Rush Offroad.

Особено мощни бъгита от топ класа (наричат ги bouncers) са способни да летят и по скоростни отсечки по пресечена местност и да преодолеят доста сериозен пресечен терен, а също така и да се катерят по почти вертикални стени. Авторът на видеото посочва, че това е само първият хълм, като по трасето има още много такива. 

КОМЕНТИРАЙ