Това изследване сред американци хвърли феновете на електромобилите в шок

  • 02.02.2022 9:08 /
  • 8866 /
  • 0
Това изследване сред американци хвърли феновете на електромобилите в шок

21% от американците се замислят, дали да не си купят електромобил Тойота, но компанията не предлага такъв модел.  През юни и юли 2021 година Cox Automotive се допита до 5 000 американски шофьори на възраст между 18 и 72 години и резултатите се оказаха доста комични. 

Ако марката Тесла е разпознаваема и в повечето случаи се асоциира с електромобили, то за "електричките" на другите марки хората знаят много малко. 

Например, 69% от шофьорите дори не знаят за съществуването на Chevrolet Bolt, който се продава в страната от 2016 година.

Други 40% от 5 000 хиляди (около 2 000) души заявяват, че искат да си купят електромобил Toyota. През миналото лято обаче Тойота не е имала в продажба нито един електромобил. RAV4 EV е свален от производство още през 2014 година, а Toyota bZ4X EV ще се появи едва през май тази година. 

Тоест, хората знаят, че Тойота произвежда автомобил, който все още не съществува, но за Chevrolet Bolt дори не са чували. 

Тойота е пионер в хибридите, което означава, според запитаните, че компанията би трябвало да произвежда и електромобили. 

Вероятно, хората не разбират много ясно какво е точно електромобил, смятайки хибридите за такива. 

17% от участвалите в допитването не знаят, че Тесла произвежда пък само електромобили. 

Това, естествено, е забавно, но основният извод, който може да се направи на базата на резултатите от изследването, е, че хората на практика не се интересуват от електромобили, в чиято разработка днес се вкарват милиарди. 

КОМЕНТИРАЙ