Това е първият достъпен европейски електрически автомобил, а цената му е... ВИДЕО

  • 19.10.2023 11:50 /
  • 40287 /
  • 1
Това е първият достъпен европейски електрически автомобил, а цената му е... ВИДЕО

Новият Citroen C3 бе представен във Франция. Четвъртото поколение на хечбека е претърпял големи промени и се е превърнал в електрически автомобил - това се подчертава от новото му име e-C3. Подробности за новата кола бяха разкрити на официалния сайт на концерна Steallantis.

Новият Citroen e-C3 ще бъде пуснат в продажба от началото на 2024 г. и ще бъде най-достъпният модел на френската марка и най-достъпният произвеждан сериен европейски електромобил.

Първоначално електрическият автомобил ще струва от 23 300 евро, но през 2025 г. ще се появи нова базова версия за 19 990 евро. Тоест само миниатюрният Citroen Ami е по-евтин. Производството на модела е в Словения.

Дизайн на Citroen e-C3 2024 

Новият Citroen e-C3 е позициониран като крос-хечбек и затова неговият дизайн е станал още по-„всъдеходен“ от своя предшественик. Външният вид е направен в новия корпоративен стил, който дебютира на концептуалния автомобил Citroen Oli.

Електромобилът Citroen e-C3 изглежда по-солидно благодарение на високия преден капак и разширените калници. Има оригинални С-образни фарове и стопове. Долната част е покрита със защитен пластмасов обвес, а пътният просвет е увеличен до 163 мм.

Освен това има широки възможности за персонализиране на автомобила - може да се избере двуцветно боядисване с черен или бял покрив, както и задните колони да бъдат украсени с френското знаме. Предлагат се и джанти с диаметър до 17 инча.

Приключва производството на най-евтиния Volkswagen, нова бюджетна кола го заменя

Citroen e-C3 е базиран на новата архитектура Smart Car Platform. Хечбекът все още принадлежи към B-класа, но е нараснал малко по размер.

Размери на Citroen e-C3 2024: дължина – 4,01 м, ширина – 1,76 м; височина – 1,57м.

 

Салон и оборудване на Citroen e-C3 2024

Интериорните материали са подобрени и дизайнът е променен. Електрическият автомобил на Citroen има компактен волан, тънък виртуален инструментален панел и огромен 10,2-инчов сензорен екран. Освен това за бюджетния автомобил е предвидено прожектиране на предното стъкло.

Nissan показа удобен и практичен кемпер, цената му е изгодна СНИМКИ

Новият Citroen e-C3 има меки седалки Advanced Comfort, пълни със специална пяна. Шофьорската позиция е станала по-висока. Обемът на багажника е увеличен до 310 литра.

Наличното оборудване за модела включва климатроник, навигация, сензори за паркиране, камера за задно виждане, безжично зареждане за смартфони, сензори за светлина и дъжд.

Освен това е предвиден набор от системи за безопасност - адаптивен круиз контрол, автоматично спиране, поддържане на лентата, разпознаване на пътни знаци, следене на мъртвите зони и умората на водача.

 

Характеристики на електрическа кола Citroen e-C3

Хечбекът е оборудван с електрически мотор със 113 к.с., което позволява ускоряването до 100 км/ч за 11 сек и достигането на 135 км/ч.

Първоначално на пазара излиза версията Citroen e-C3 с 44 кВт∙ч батерия и пробег от 320 км след зареждане. Базовата версия за 20 хиляди евро ще е с батерия с по-малък капацитет и ще може да изминава до 200 км. Бързото зареждане на електрическия автомобил (с мощност 100 кВт) до 80% ще отнеме 26 минути.

Окачването на Citroen e-C3 е допълнено от технологията Progressive Hydraulic Cushions (PHC) – хидравлични стопове на амортисьорите, които правят возенето много меко и удобно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • vessk
    19.10.2023 16:18
    Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спeрма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване----> https://mub.me/medik