Това е най-бързата бронирана кола в света (СНИМКИ)

  • 12.07.2019 9:50 /
  • 5670 /
  • 0
Това е най-бързата бронирана кола в света (СНИМКИ)

Повечето бронирани автомобили са големи седани или джипове. Компанията AddArmor реши да направи нещо различно - бронира Audi RS7 Sportback.

Защитеният Audi RS7 Sportback е само с 91 кг по-тежък от стандартния автомобил, защото се използва лек композитен модел. Както корпусът, така и стъклото са в състояние да издържат на проникването на пистолетни патрони с калибър 44 (стандарт В4).

За бронирането, AddArmor не използва броня, а поликарбонатна мрежа, която е 10 пъти по-здрава от балистичната стомана, въпреки че тежи с 60% по-малко. Компанията също така инсталира специални прозорци, които са многослойна смес от поликарбонат и балистично стъкло.

Безшумна мощ. Вижте как електрическият Audi e-tron ускорява до 200 км/ч (ВИДЕО)

За защита на пътниците има редица технически мерки за противодействие - газов дифузор, защита от газови атаки, ултразвуково оръжие. Освен това автомобилът има непробиваеми гуми, камери за нощно виждане, ослепяващи светлини и система за откриване на мини и експлозиви.

За да се почувствате като крал: Представиха бронирана лимузина на базата на Mercedes-AMG G63 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Салонът е напълно херметизиран и допълнен с подаване на въздух. Колата има скенери за експлозиви и токсични вещества. Притежава и система за нощно виждане и обзорна камера.

Двигателят на Audi RS7 Sportback е тунингован и сега 4.0-литровият туинтурбо V8 притежава мощност от 750 к. с. и 1085 Nm. Ускорението до 100 км/ч отнема 2.9 секунди, а максималната скорост е 325 км / ч. Това е най-бързата бронирана кола в света. Цената на уникалния автомобил е $ 205 хиляди.

Президентът на AddArmor Джеф Енген обясни избора на автомобила за брониране: "Искахме да покажем, че съвременната технология за брониране позволява да се избере която и да е кола за тунинговане, а не само традиционните лимузини."/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ