Това е най-мощният пикап на планетата ВИДЕО

  • 08.01.2024 9:06 /
  • 2491 /
  • 1
Това е най-мощният пикап на планетата ВИДЕО

Ford обяви най-мощната версия на своя пикап Ford F-150, наречена Raptor R. Основната иновация е надстройката на всмукателната система на двигателя, увеличавайки мощността на чудовищния V8 до 730 к.с. с.

Това направи Ford F-150 Raptor R най-бързият пикап, задвижван с гориво в света.

Мощността му се оказа с18 конски сили по-голяма от прекия му конкурент, Ram 1500 TRX модел 2024 година с 6,2-литров двигател V8 Hellcat с компресор.

Други технически характеристики освен мощността са неизвестни, както и цената.

В допълнение към настройката на двигателя, Ford F-150 Raptor R ще получи нови амортисьори Fox, нова оптика, адаптивен круиз контрол и нова медийна система.

Как точно Ford са успели да изстискат допълнителната мощност от 5.2-литровия V8 със суперчарджър? В официалното прессъобщение се подчертава, че двигателят е калибриран по нов начин, като "са намалени загубите при всмукване на въздуха" , които от Форд обясняват с промени в предния капак и надстройката на всмукателната система за въздуха, позволяваща по-голям въздушен поток към въздушния филтър. 

Резултат от промените са гореспоменатите 720 конски сили и по-широка крива на тягата. 

Естествено, двигателят е доработка на 5.2-литровия агрегат, използван в най-скорошния модел на Mustang Shelby GT500, където мощността му е 760 конски сили. 

Когато подсиленият с V8 двигател Raptor R дебютира през 2022 година, от Форд заявиха, че двигателят е настроен така, че да има по-голяма производителност в ниските обороти, за да се подобрят характеристиките на колата при употребата ѝ като пикап. Тогава пострада пиковата мощност, но изглежда, че с новия модел инженерите на Форд са намерили някакъв компромис. 

Единствената по-забележима разлика между F-150 и Raptor R 2024 са новите предни фарове с дневни светлини, оформящи полуквадрат около външните ръбове на предницата. 

В интериора няма никакви промени, освен дисплей пред водача, който може да се добави като екстра.

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • dolli1854
    08.01.2024 13:35
    Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio