Това е една от най-странните колекции на автомобили ВИДЕО

  • 09.05.2023 8:57 /
  • 3600 /
  • 0
Това е една от най-странните колекции на автомобили ВИДЕО

В този отдалечен ъгъл на графство Чешър (Великобритания), район, където има много резиденции на футболни звезди, се намира може би една от най-еклектичната и разнообразна колекция от техника, която включва безразборно разнообразие от автомобили.

Собственик на колекцията е някой си Тони, който я е събирал в продължение на три десетилетия. В същото време той се ръководи от едно правило: купува коли, които му харесват.

Както Тони обяснява на Джони Смит от The Late Brake Show, той започва да се интересува от автомобили в много ранна възраст благодарение на баща си, който е собственик на сервиз и състезател. Именно това води до появата на тази толкова разнообразна колекция, съхранявана в три плевни в имението на Тони.

Според Тони колекцията започва с Porsche 911 Carrera от 1988 г., което той купува чисто ново и просто го съхранява в продължение на 35 години. Черното Porsche все още е в страхотна форма, с пробег от малко над 69 000 мили (111 1944 км). Следващата му покупка е... Джип Уилис от 1944 година. 

Ако тази колекция има обща тема, това е може би най-голямата възможна разлика между един експонат и друг.

И всяка кола е уникална по своите характеристики.

Тони признава, че колекцията му със сигурност е еклектична, след като трактор Ferguson стои до Datsun 240Z "Super Samuri" и кабриолет Ford Mustang от 1969 година.

Минавайки покай няколко от колите вие ще може да забележите притежателя на рекорда за скорост от 1920-те години на миналия век, Rolls Royce 20HP Tourer от 1926 г. (който, според Тони, е "импулсивна покупка").

Една от истинските рядкости е MG X Power SV, състезателен автомобил с предно разположен двигател, произвеждан от 2003 до 2005 година. Каросерията му е изработена от въглеродни нишки, а под капака се намира 4,6-литров турбокомпресорен V8 двигател от Ford.

Още по-рядък автомобил от MG е Ginetta G360 с мощност от 360 конски сили от 2012 година. Това е един от само 50 произведени копия. Автомобилът в колекцията на Тони е един от първите, които слизат от поточната линия.

Това са само част от автомобилите, включени в колекцията на Тони. И събирането му не е приключило.

КОМЕНТИРАЙ