Топ 9 най-необходими продукти за вашия автомобил през есента

  • 30.08.2023 9:41 /
  • 3200 /
  • 0
Топ 9 най-необходими продукти за вашия автомобил през есента

Есента винаги идва внезапно. Вчера времето ви радва със слънце, а днес според прогнозите ще е облачно, вали и е тъмно. Тъмнина, при това, вече настъпва преди осем часа вечерта, налага се да светят фаровете.

Шофирането през есента и зимата има своите особености, които, ако не сте подготвени, убиват удоволствието и правят шофирането опасно. Трябва да припомним, че не само добре познатото лошо сцепление на гумите и студеното стартиране ускоряват износването на двигателя.

Нека поговорим за това – за интересни продукти, които ще направят есенното и зимното шофиране безопасно и дори приятно.

За да ви спестим време, ще ви дадем няколко идеи за пазаруване .

1. Изгладете студения старт

Смяната на маслото през зимата е страхотна идея. Студеното стартиране е по-лесно с прясно масло. Остава само да разберете кой продукт да изберете, така че хем да е евтин, хем и с високо качество, а доливането на масло в двигателя да бъде сведено до минимум.

2. Шофирайте спокойно в киша

Благодарение на реагентите и затоплянията, зимите, като цяло, не се различават много от късната есен. Не е необичайно гумите да минават през локви и киша повече от сняг или лед. И тук е важно да се изберат гуми, които освен всичко друго, добре премахва водата от контактното петно.

3. Стартирайте двигателя дистанционно

Повечето коли у нас не разполагат с базова функция за дистанционно стартиране на двигателя и не всеки може да го запали предварително, за да загрее агрегата и интериора преди пътуване.

Следователно си струва да станете по-автономни и да закупите съответния модул . Така няма да се налага да плащате повече за допълнителни функции.

4. Запишете инцидента

С идването на студовете ще има повече катастрофи по пътищата, от време на време дори ще има „Дни на тенекеджията“, когато колите се чукат масово. Най-внимателният наблюдател в случай на спор на пътя ще бъде видеорекордерът.

По-добре е да използвате такива DVR, които дават добра картина дори при здрач и през нощта. Освен всичко друго, рекордерите трябва да реагират на внезапни ускорения и забавяния, както и на удари, изпращайки записи на случващото се в този момент в защитена папка - няма да можете да ги изтриете случайно.

5. Смяна на гума 

Дори в светлоотразителна жилетка човек може да бъде невидим на пътя. Да вървим по пътя, рискувайки живота си, се налага най-често поради повреда на колелото. Смяната му отнема поне 15-20 минути. И през цялото това време шофьорът е клекнал и рискува да бъде ударен.

Решението е просто - да се намали времето за ремонт. За да направите това, можете да излеете специален уплътнител директно през винтила на спуканата гума и не е нужно да рискувайте живота си или да се цапате, като сменяте колелото.

6. Почистете огледалата

Замъглените или покритите с капки странични огледала могат, разбира се, да се избършат (което е неудобно) или да се затоплят (ако огледалата са отопляеми). Но можете да направите така, че водата просто да не се задържа на повърхността на огледалото. 

За целта трябва да си купите специален филм, който се поставя върху огледалата на автомобила. Залепваме го върху огледалата и забравяме за проблема със запотяването.

7. Забравете стъргалката 

Готови ли сте да надраскате предното си стъкло отново този сезон, почиствайки го от лед? Най-вероятно не, но какво да направите ... Проблемът има решение и не е нужно да купувате нова кола с отопляемо предно стъкло. Достатъчно е да вземете флакон с течност против замръзване. 

Тя действа като спрей против дъжд, предотвратявайки задържането на вода върху предното стъкло, което означава, че можете да започнете да го използвате дори преди замръзването. Пръскаме върху предното стъкло и търкаме с чистачките. Може да се използва и за размразяване на стъкло, което вече е покрито с лед или скреж.

8. Седнете на топло

Можете да оборудвате всяка седалка за кола с отопление. И отпред, и отзад. Ето защо не си струва да се разстройвате с настъпването на студеното време поради липсата на отопление на седалките в колата или тяхната повреда.

С калъфа за седалка с подгряване , например, не само седалката се отоплява, но и облегалката. Благодарение на термостата не е нужно да се чувствате сякаш се печете в тиган.

9. Стигнете до вилата

Офроуд гумите са добри в кал, сняг, по камъни и така нататък, но не са много удобни за каране по равни пътища. Ето защо дори офроуд превозните средства често са обути с гуми за асфалт. Но дори такива гуми могат да се превърнат за известно време в назъбени гуми за офроуд.

За да направите това, имате нужда само от комплект ленти против плъзгане. Те се закрепват лесно към колелото и ви позволяват да преодолявате трудни участъци с минимален риск от засядане и „седене на корема“.

КОМЕНТИРАЙ