Топ 7 на премиум колите, които си заслужават всяка стотинка

  • 27.03.2024 10:45 /
  • 37119 /
  • 0
Топ 7 на премиум колите, които си заслужават всяка стотинка

Луксозните автомобили са преди всичко статус, комфорт и лукс. Обективно погледнато, в средния сегмент можете да изберете не по-малко висококачествени и вероятно още по-икономични и надеждни автомобили. В същото време луксозната категория прелива от модели, които предлагат доста посредствена функционалност на прекомерна цена.

GOBankingRates анализира лидерите на най-горния сегмент. Експертите обясниха на кои луксозни автомобили трябва да обърнете внимание.

Ауди А3

Audi A3 2024 получи висока оценка от експертите и се нареди сред най-добрите луксозни компактни автомобили. Kelley Blue Book нарече Audi A3 чудесен избор за първите собственици на луксозни автомобили, позовавайки се на факта, че гладкото пътуване е идеално за ежедневието. Автомобилът разполага с висококачествено оборудване, функции за подпомагане на паркирането и висока безопасност.

Лексус ES

В сегмента на луксозните автомобили със среден размер експертите посочиха Lexus ES като най-добрия модел на 2024 година. Автомобилът е с атрактивен интериор, стилен дизайн, модерна инфоразвлекателна система и мощен пакет от технологии. Lexus ES се конкурира с най-висококачествените автомобили.

"Поколението ES (седмо) е пуснато за моделната 2019 година и все още е бестселър в своя сегмент. Това не е изненадващо, тъй като автомобилът има много пространство, предлага високо ниво на комфорт, надеждност и качество на сравнително разумни цени", пише рецензентът Колин Райън.

Генезис G90

Когато става въпрос за пълноразмерни автомобили, експертите казват, че Genesis G90 категорично трябва да фигурира в списъка с кандидатите.

Изданието отбеляза поразителния дизайн, стилния високотехнологичен интериор и най-доброто ниво на качество в своя клас. Genesis G90 може да се конкурира с големи модели като Lexus LS, BMW Серия 7, Audi A8 и Mercedes-Benz S-класа.

Мерцедес-Бенц S-класа

Списание Car and Driver дава на Mercedes-Benz S-Class оценка 9,5 от 10. С надеждност и комфорт, стилен дизайн и иновативна технология, не е трудно да се разбере защо. Шофьорите също дават високи оценки на двигателя, трансмисията и производителността на автомобила.

БМВ 7-Серия

Въпреки факта, че ценителите на лукса донякъде двусмислено са оценили стила на BMW 7-Series 2024, автомобилните експерти отбелязват качеството, маневреността и надеждността на модела. Можете да се сдобиете с BMW Серия 7 с шестцилиндров, хибриден или V-8 с турбокомпресор, но независимо кой двигател е под капака, Серия 7 осигурява плавно и комфортно управление, идеално за дълги пътувания.

Ауди С8

Автомобилът е с мощен двигател и иновативна технология. Експерти и шофьори хвалят 4-литровия V-8 двигател с двоен турбокомпресор. S8 има функция за дистанционно стартиране и нов набор от приложения, които подобряват навигацията, както и предлагат повече възможности за забавление.

Мерцедес-AMG S63

Супер седанът AMG S63 получава оценка 8,5 от 10 и много положителни отзиви от шофьорите. Експертите отбелязват мощността на двигателя на автомобила и комфортния интериор. "Използвайки архитектурата на седмото поколение Mercedes-Benz S-Class, S63 се превръща в идеален луксозен автомобил и има нов хибриден силов агрегат", коментира рецензентът Остин Ъруин.

 

 

КОМЕНТИРАЙ