Топ 10 на премиум кросоувърите за 2023 г.

  • 07.08.2023 8:29 /
  • 25038 /
  • 1
Топ 10 на премиум кросоувърите за 2023 г.

Британски експерти тестваха десетки премиум кросоувъри. Те са идентифицирали 10 модела, които могат да бъдат закупени нови през 2023 г. Класацията е публикувана на сайта Autocar.

Въпреки кризата с разходите за живот продажбите на луксозни кросоувъри остават стабилни. Такива автомобили носят огромни печалби на производителите.

На пазара за нови автомобили има много първокласни кросоувъри, така че изборът на правилния модел не е толкова лесен. Експертите решиха да опростят тази задача.

Топ 10 на най-добрите премиум кросоувъри за 2023 г.:

10. Genesis GV80

Genesis GV80 се усеща като много по-скъп автомобил, отколкото е в действителност. Експертите обръщат внимание на отличното качество на интериора и високото ниво на сглобяване на кросоувъра.

Друг плюс на модела е богатото оборудване и стилен дизайн. Радва и комфортното окачване на кросоувъра.

9. Range Rover Velar

Един от най-стилните кросоувъри Land Rover е фокусиран върху градското шофиране. Range Rover Velar е с комфортно окачване и богато оборудване.

Според експерти този кросоувър не е толкова добър за офроуд, колкото другите модели на Land Rover, но все пак е по-добър от много конкуренти. Основният недостатък на кросоувъра е неговата висока цена.

8. Volvo XC90

Volvo XC90 се предлага с широка гама задвижвания, от които да избирате. Моделът се предлага с бензинови и дизелови двигатели, както и с хибридна инсталация.

Основните предимства на кросоувъра са високо ниво на безопасност и минималистичен, но и луксозен интериор. Освен това Volvo XC90 е доста стабилен на пътя, въпреки габаритите си.

7. Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE предлага по-високо ниво на лукс от своите конкуренти. Кросоувърът има просторен интериор с високо ниво на практичност.

Експертите обръщат внимание на информационно-развлекателната система на модела, която работи много бързо. Също така не забравяйте за модерните технологии на модела, включително активното въздушно окачване.

6. Audi Q7

Audi Q7 от второ поколение се произвежда от 2015 г. Възрастта обаче не пречи на кросоувъра да надмине конкурентите по отношение на гладкост и практичност.

Моделът е доста мощен, а управляемостта му е на високо ниво. Добавете към това ниската цена в сравнение с конкурентите и ще получите идеалната кола за семейството.

5. BMW X5

BMW X5 има някои прилики с Audi Q7, но превъзхожда конкурента по отношение на управлението. Кросоувърът остава стабилен на пътя дори при висока скорост.

Вътре има много място за пътниците и има няколко отделения за вещи. Информационно-развлекателната система на кросоувъра е една от най-добрите на пазара.

4. Porsche Cayenne

Третото поколение Porsche Cayenne стана много по-технологично напреднало и по-бързо от своя предшественик. Кросоувърът се отличава с изискано управление и богато оборудване.

За разлика от други модели на марката, Cayenne се усеща като истински премиум автомобил с луксозен интериор. Освен това кросоувърът се предлага с каросерия купе.

3. Land Rover Discovery

Land Rover Discovery се справя офроуд много по-добре от много конкуренти. Това е първокласен SUV с приятно управление и луксозен интериор.

Основният проблем на модела е ниското ниво на надеждност. Според експерти почти всеки четвърти собственик на Land Rover Discovery се сблъсква с повреди по време на работа.

2. Audi Q8 e-tron Quattro

Единственият електрически автомобил в тази класация има голям пробег и удобно окачване. Заслужава да се подчертае и луксозният интериор и богатото оборудване на модела.

Audi Q8 e-tron Quattro е доста тежък, но това не пречи на автомобила да е маневрен.

1. Range Rover Sport

Range Rover Sport умело комбинира всички качества на премиум кросоувър. Това е луксозен автомобил със стилен дизайн и висока степен на практичност.

Кросоувърът се справя добре не само с пътувания из града, но и с офроуд. Голям избор от електроцентрали само консолидира първенството на модела в този рейтинг.

Източник: Глас нюз бг

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • teri
    07.08.2023 17:33
    Range Rover Sport - какво прави това дърво на първо място?