Топ 10 на най-добрите луксозни коли през 2019 година (СНИМКИ)

  • 28.06.2019 10:20 /
  • 2063 /
  • 0
Топ 10 на най-добрите луксозни коли през 2019 година (СНИМКИ)

Сегментът на луксозните автомобили се състои главно от лимузини, като понякога се срещат хечбеци и всъдеходи. Това са автомобили, които ръководителите и топ мениджърите предпочитат да шофират или да ги возят в тях.

Това значи, че тези автомобили трябва да осигуряват най-висок комфорт както на предните, така и на задните седалки, плавно движение, добра управляемост и характеристики. И също така да бъде символ на статута, а не просто машина на четири колела. Изисква се високо ниво на автомобилните технологии и информационно-развлекателните услуги, пише Auto Express. Също така от голямо значение са комуникационните системи, благодарение на които автомобилът може да се превърне в мобилен офис.

 

Mercedes-Benz S-Class

Автомобилът е проектиран като седан с дълга база. Процесът на каране е улеснен от стандартно въздушно окачване с адаптивни амортисьори.

Може да се избира от три бензинови и един дизелов двигател с автоматична скоростна кутия с девет скорости и усъвършенствана технология с хибридно електрическо задвижване, която се използва за подобряване на производителността и ефективността при някои модели.

 

Range Rover

Най-новият Range Rover от четвъртото поколение се отличава с просторния си салон, който излъчва лукс, допълван и от новите седалки. Положението на седалката на водача улеснява управлението на автомобил от този размер. Тежкият корпус перфектно предпазва от неравности на пътя.

Новият Range Rover Evoque идва у нас с модерни технологии и двигатели

Audi E-tron Quattro

Автомобилът със задвижване на всички колела се отличава с отлични качества, а също така с удобство и лекота на използване. По време на тестовете за нивото на шума в салона, се оказва, че то е по-ниско, отколкото например в Tesla Model X.

Електромобилът Audi е оборудван с най-модерните технологии, по-специално батерията с мощност 150 kW, която осигурява пробег от 320 до 400 км.

 

Tesla Model S

Модел S е създаден от пионера в областта на електромобилите Илон Мъск. Предлагат се четири варианта на батериите, най-напредналите от които с мощност от 100 кВт, осигуряващи пробег от 632 км. Впрочем, дали се вписвате в посочения диапазон, зависи от стила на шофиране. Но дори и при използване на 80% от показателя, моделът Tesla Model S остава електромобилът с най-дълъг пробег.

 

Audi A8

Най-новият Audi A8 притежава много от най-новите технологии. Изборът е между двигатели с турбокомпресор - дизел с мощност 282 к.с. или бензинов с мощност 335 к.с. - със задвижване на четирите колела и електрическа система от 48 V.

 

BMW 7 Series

От момента на пускането през 1977 г. седмата серия е в сянката на Mercedes S-Class. Но тази последна версия е решаващ скок за BMW, който досега доминираше на пазара на луксозни седани. Адаптивно въздушното окачване в съчетание с иновативни информационно-развлекателни функции. Предлага се избор от две дължини на междуосието, както и задно или задвижване на всички колела.

 

Jaguar XJ

Jaguar XJ е сред най-добрите машини от този клас от 1968 година. Спортен статус, намекван от гладките контурни линии на този модел, допълван от шаси с отлична управляемост. Интериорният дизайн на XJ създава усещане за стил и драматичност.

Тест-драйв: Новите модели на Land Rover и Jaguar цепят през преспите с голям просвет и двойно задвижване 4х4 (СНИМКИ)

 

BMW X7

Вариантите за агрегати при тази кола са два турбодизелови двигателя и един бензинов двигател с турбокомпресор. На пътя, X7, въпреки своите размери и обем, лесно се справя със завоите. Дори автомобилите с дизелови двигатели демонстрират плавно движение, развивайки въртящ момент, достатъчен за лесно и безпроблемно шофиране.

 

BMW 6 Series Gran Turismo

Големият хечбек с 5 врати е интересен, макар и странен избор за любителите на луксозните автомобили.

6-та серия GT има същото междуосие като седмата серия.  Интериорът е уютен, като има достатъчно място за четирима пътници.

 

Lexus LS

Разработчиците радикално преразгледаха дизайна на автомобила. Новият модел има четири нива на тапицерия. LS е оборудван с 3.5-литров хибриден V6 двигател, който осигурява добра управляемост на автомобила. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ