Топ 10 на електромобилите с най-дълъг пробег през 2024 година

  • 18.06.2024 8:17 /
  • 5054 /
  • 0
Топ 10 на електромобилите с най-дълъг пробег през 2024 година

През последните години електрическите превозни средства бързо набират популярност по света. Нарастващото търсене на екологично чисти превозни средства насърчава производителите да разработват нови модели с подобрена производителност.

Отминаха дните, когато електрическите автомобили с пробег от 400 км се смятаха за нещо невероятно. Днес на пазара има модели, които могат да изминат повече от 600 км с едно зареждане и Pod Point разказа за тях.

Mercedes-Benz EQS Седан

Седанът Mercedes-Benz EQS е електрическо превозно средство с един от най-големите пробези с едно зареждане, а именно около 727 км. Освен това е автомобил от висок клас, така че и цената му е на доста високо ниво.

Освен това можете да закупите SUV от този модел. Предлага повече пространство, но има по-малък обхват.

Fisker Ocean Extreme

Fisker е американски производител на електрически превозни средства, който предлага три SUV модела от серията Ocean. Ocean Sport е базовият модел с пробег от 380 км, следван от Ocean One с 600 км и Ocean Extreme с цели 700 км.

Два електрически мотора Fisker Ocean Extreme осигуряват задвижване на всички колела, а големият багажник предлага много място. Всичко това прави модела много стилен и практичен семеен автомобил.

Polestar 2

Обновеният Polestar 2 има обхват от 653 км. Колата разполага и с информационно-развлекателна система, която е невероятна и предлага избор между задвижване на задните колела и задвижване на всички колела.

Porsche Taycan 4S

Шофирането на Porsche Taycan 4S е удоволствие. Ако изберете Performance Battery Plus, можете да изминете 960 км с едно зареждане.

Колата има всичко, което можете да искате от електрическа спортна кола, включително бързо зареждане, задвижване на четирите колела и изключителен дизайн отвътре и отвън.

Tesla Model S

Tesla Model S е седан от най-висок клас. Електрическият автомобил се предлага в различни конфигурации, като предлага пробег от 634 км. Той е оборудван с всички съвременни технологии, които бихте очаквали да видите в Tesla, така че със сигурност ще удиви собствениците си.

Polestar 3

Polestar 3 е флагманското SUV предложение от шведския автомобилен производител. Това е просторен автомобил с модерен, минималистичен интериор. Според Polestar този модел "кара като спортна кола" и има пробег от 952 км.

Tesla Model 3 Long Range

Това е най-достъпният модел седан от автомобилния производител Tesla. Твърди се, че може да измине внушителните 630 км само с едно зареждане. Подобно на Model S, тази кола разполага с двойно задвижване на четирите колела и бързо зареждане до 250 kW.

BMW i7

BMW i7 е премиум електрически автомобил. Той предлага луксозен интериор и пробег от 622 км. BMW i7 има и някои уникални характеристики като висококачествена звукова система и сензорни екрани, интегрирани в задната врата за управление на информационно-развлекателната система.

Volkswagen ID.7 Pro Match

Единственият Volkswagen в тази десетка е Volkswagen ID.7 във версия Pro Match. Това е едно от най-достъпните електрически превозни средства с пробег от 617 км.

BMW iX

Това е луксозен SUV с 5G свързаност, усъвършенствана информационно-развлекателна система и въздушно окачване за комфортно шофиране. BMW iX се предлага в три различни модела с xDrive50, осигуряващи до 614 км с едно зареждане.

КОМЕНТИРАЙ