Тойота  шашна българите с прототип на обичан от тях джип

  • 11.06.2024 9:40 /
  • 1065 /
  • 0
Тойота  шашна българите с прототип на обичан от тях джип

Toyota Hilux е достъпен SUV. Този пикап на японската марка в близкото минало  бе конвертиран в електрически автомобил. И сега колата в друга модификация изненада с двигателя си, който задвижва практичния пикап.

Това се съобщава на сайта на компанията.

Пикапът Toyota Hilux е оборудван с горивни клетки. И сега трябва да заредите SUV-а с водород. Този вид гориво все още е много необичаен на фона на бензина и дизела, но в най-развитите страни става все по-популярен.

Автомобилът получи силовата установка от водородния електромобил Toyota Mirai. Електричеството се генерира чрез химическа реакция вътре в горивните клетки. За това е водородът.

Така пикапът Toyota Hilux отново става електрически. Но не е необходимо да се презарежда от външна мрежа, защото има един вид електроцентрала директно в колата, която генерира енергия. Пробегът с едно зареждане е 600 км.

Няма информация за перспективите за серийно производство на такива Toyota Hilux Fuel Cells. Досега са направени десет прототипа, за да продължат тестовете за проучване и подобряване на технологията.

КОМЕНТИРАЙ