Тежка присъда: Шофьорите посочиха екстрите от които въобще нямат нужда

  • 20.12.2022 9:14 /
  • 12898 /
  • 0
Тежка присъда: Шофьорите посочиха екстрите от които въобще нямат нужда

В неотдавнашно проучване американската компания SlashGear попита американските шофьори коя функция на автомобила смятат за най-безсмислена от всички. От 606 анкетирани, по-голямата част (33,5%) заявяват, че перцата на волана не носят реални ползи в най-честите ежедневни пътни ситуации.

Перца за скорости

Перцата на волана ви позволяват да сменяте предавките ръчно, без да се налага да включвате съединителя. На теория звучи хубаво, но реалността е, че повечето хора изобщо не го използват.

Повечето автомобили вече са с автоматична скоростна кутия, а малката допълнителна производителност, която можете да получите от колата си, използвайки тази функция, просто не е необходима на по-голямата част от хората, различни от начинаещите улични състезатели.

Автоматични врати

23,6% от анкетираните са гласували за автоматични врати на автомобили. Тази готина функция е почти символ на статус, но на практика те са неудобни и често забавят качването и слизането от колата. Едно просто движение с ръка прави процеса много по-бърз.

Люк

21,29% заявяват, че не се нуждаят от люк. Когато повечето автомобили имат поне шест прозореца, седмият, само за да добавите малко светлина над главата, не изглежда толкова необходим.

Електрически задвижвани огледала за обратно виждане

Електрическите огледала за обратно виждане са събрали 15,18% от гласовете срещу рейтинга. Благодарение на електрическото задвижване водачът не трябва да отваря прозореца или да излиза от колата, за да регулира огледалния елемент, просто трябва да натиснете бутон в кабината. Някои шофьори обаче смятат, че регулирането им с бутон отнема цяла вечност в сравнение с простото му завъртане с ръка.

Динамично кормилно управление

Тази функция отбеляза 6,44%. Експертите бяха изненадани, че дори влезе в списъка, тъй като тя е наистина полезна, особено за тези, които шофират в сурови зимни условия.

В крайна сметка тази функция увеличава маневреността на автомобила при ниски скорости и подобрява динамиката и стабилността по време на шофиране. Въпреки това, 6,44% смятат, че определено не се нуждаят от нея в повечето ситуации.

 

КОМЕНТИРАЙ