Тези съвети ще спасят шофьорите от катастрофи през зимния сезон

  • 12.12.2023 8:44 /
  • 2386 /
  • 1
Тези съвети ще спасят шофьорите от катастрофи през зимния сезон

Експерти напомниха на собствениците на автомобили за факторите, влияещи върху безопасното шофиране през зимата. Те призовават шофьорите да бъдат изключително внимателни при шофиране в екстремни условия и да спазват 6 важни правила за безопасност.

- Попълвайте запасите от течности своевременно и редовно; говорим за течност за миене на предното стъкло, която трябва да бъде заменена със „зимна течност за чистачки“. Експертите също така напомнят, че през зимата в почти празния резервоар за гориво се образува конденз, който може да доведе до замръзване на горивопровода и в резултат на това двигателят просто да не стартира.

- Не спирайте рязко и не забравяйте, че през зимата спирачният път се увеличава; освен това не трябва да правите внезапни маневри при смяна на лентите в движението.

- Не забравяйте да носите набор от инструменти със себе си (фенерче, крик, малка лопата), както и топли дрехи и ръкавици - те могат да ви бъдат полезни, ако колата ви се повреди на магистралата.

- Спазвайте дистанция, ограничения на скоростта и не правете внезапни маневри: „заледеният път не е място за експерименти“, напомня центърът за данни.

- Почистете предните и задните стъкла от сняг преди шофиране и не забравяйте за огледалата и фаровете - те помагат за подобряване на видимостта.

- Използвайте зимни гуми, защото летните гуми не осигуряват сцепление с пътя и в резултат на това можете да попаднете в катастрофа.

- По-рано КАТ напомни на шофьорите, че е необходимо да проверяват щателно колата си преди да потеглят. За да се избегнете опасна ситуация, експертите съветват да си съставите специален контролен списък с нещата, които да подготвите за колата и какво да проверите в нея преди да тръгнете да пътувате през зимата.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Lexx
    12.12.2023 13:54
    Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex