Тези шест екстри във вашата кола ще ви изумят, никога не сте знаели за тях

  • 17.05.2023 8:41 /
  • 76305 /
  • 1
Тези шест екстри във вашата кола ще ви изумят, никога не сте знаели за тях

Въпреки че може да си мислите, че познавате колата много добре, лесно може да пропуснете някои ключови екстри. Не са малко шофьорите, които остават изумени, когато научават за скрити екстри, които не знаят, че колата им притежава. Разказваме ви за няколко такива, пише Факти бг.

Чадърът в Skoda Superb 


Скритият чадър във вратата отдавна е почитан елемент на всеки автомобил Rolls-Royce. Но не е нужно да притежавате луксозен седан от този най-висок клас, за да имате такава специална екстра. Skoda добавя компактен сгъваем чадър към вратата на техния Superb, което означава, че никога повече дъждът няма да ви хване неподготвени.

"Къри куката" в Nissan 


Т.нар. "curry hook" е устройство с гениална функция, когато сте напазарували от супермаркета. Представена за първи път в Nissan Almera през 1996 г., прочутата "кука" започва живота си като кука за дамска чанта. Но шофьорите бързо откриват, че е най-добре да се използва, за да предпазят напазаруваните хранителни продукти от разливане в колата по пътя към дома. Гениалната функция все още се използва в настоящите модели Qashqai и X-trail.

Багажникът за велосипеди на Opel Corsa


Ако сте купили Corsa на старо, продавачът може да е пропуснал да ви каже, че колата има удобен интегриран багажник за велосипеди, скрит зад задния регистрационен номер. Скрита зад регистрационната табела, системата FlexFit се плъзга назад и може да побере два велосипеда. предлага се и на други модели с марката Opel.

Магическите седалки Honda


Магическите седалки на Honda са удобни, когато имате нужда от повече място за по-обемисти товари. За да увеличи максимално пространството за съхранение, Honda предлага своето решение за сгъваема седалка.

Представени за първи път в Jazz и по-късно в Civic, задните пътнически седалки се сгъват докрай, за да направят място за обемистите предмети. така на практика имате втори багажник в колата си.

Вграденият дозатор за парфюм в Citroen 


Дозаторът ви позволява да добавите какъвто аромат искате към вашия автомобил и нямате нужда от висящ освежител за въздух. За първи път екстрата се появява в модела DS 3, а в последствие и в доста други модели на "Шевроните".

Вазата за цветя във Volkswagen Beetle

Всеки бръмбар идва с изящна вградена ваза зад волана. Това означава, че шофьорите могат да добавят любимото си цвете, за да "оживят" арматурното табло - или да го използват като държач за писалка например.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Удивена
    18.05.2023 5:07
    Най ми хареса плъзгащия багажник за велосипеди. Имам Опел Корса и не знаех за тази екстра.