Тези приложения трябва да ги има в телефона на всеки шофьор

  • 19.04.2023 8:05 /
  • 184370 /
  • 0
Тези приложения трябва да ги има в телефона на всеки шофьор

Приложенията за смартфон имат способността да подобрят голяма част от ежедневието ни. Те ни свързват с приятели по целия свят, позволяват ни да поръчаме петстепенно меню от дивана в хола и предоставят забавление под формата на видеоклипове от целия свят.

И когато става въпрос за автомобила, те са в състояние да правят почти всичко, освен да управляват колата. Поне за сега – въпрос на време. Но не винаги е лесно да разберете кои приложения са най-подходящи за начина ви на живот и пътуване.

Бъдете сигурни, че независимо колко често шофирате, има приложение, предназначено да подобри времето, което прекарвате зад волана. Тук сме подбрали няколко примера, но истината е, че можете да намерите и алтернативни приложения, ако тези не задоволяват напълно потребностите ви.

Но не забравяйте – не използвайте телефона, докато шофирате! За съжаление все по-често виждаме водачите да проявяват безотговорност да бъдат втренчени в телефоните си, докато са зад волана.

Пътеводителят: Waze

Ако Waze все още не е на телефона ви, спрете да четете сега и го изтеглете. Толкова е хубаво и популярно сред българските шофьори, включително и професионалните, че е направо невероятно, ако все още го нямате.

Приложението включва почти всичко, от което се нуждаете, докато сте на път. Има предупреждения за трафик и злополуки, предупреждава ви, когато полицейски коли или радари са наблизо и дори помага при намиране на бензиностанция и паркиране.

Не се притеснявайте да излезете от приложението, за да включите любимия си подкаст или някои песен. Waze ви позволява да получите достъп до вашата развлекателна система в колата директно през самото приложение.

Адвокатът: Smart Dash Cam

Ползите от наличието на видеозапис на това, което се случва, докато шофирате, са много. Както сме писали още преди две години, клиповете могат да послужат като доказателство и в съдебната зала.

Отделно от това, никога не знаете дали няма да заснемете следващата интернет сензация. Но във всички случаи е добре да разполагате, превантивно, със запис на случващото се около колата ви, докато сте в движение.

С приложението Smart Dash Cam вашият телефон е този, който действа като видеорекордер, което означава, че няма да се налага да давате допълнителни пари за скъп видеорегистратор.

Когато приложението е активно, то записва всичко по пътя ви и дори предлага функция за откриване на сблъсък, за да се увери, че улавя доказателствата за инцидент. Безплатната версия използва реклами, така че ако искате да избегнете претрупан екран, изберете платената опция.

Счетоводителят: Drivvo

Предвид динамиката на цените е добре да имате помощник в сметките, за да знаете колко сте похарчили за поддръжка или гориво. С Drivvo всичко се документира – от рутинни прегледи и смяна на масло до зареждане на бензиностанция , а дори и показанията на километража могат да бъдат качени и наблюдавани директно в приложението.

Но една от най-добрите му характеристики е как предоставя финансова перспектива по отношение на тези данни. Можете да въведете колко харчите за гориво  и какви са вашите годишни разходи за поддръжка, а приложението изгражда диаграма, за да следите лесно всичко това.

Автомонтьорът: EOBD FacileOBD 2 Car Scanner

Когато настъпи проблем, бързо ще го установите с OBD 2 Car Scanner, който се свързва с колата ви и показва какво възпрепятства пътуването ви. С приложението ще видите кодовете за неизправност на двигателя и скоростната кутия – общо 11 хил. дефиниции и ще премахнете светлинния индикатор за неизправност.

Множество други данни са на разположение на екрана на мобилното ви устройство: скорост, температура на двигателя, момент на запалване, количество входящ въздух, въртящ момент и др. Можете да създавате записи на пътуванията ви, включително и от GPS. Все пак, за да използвате приложението ще ви трябва и допълнително устройство за връзка с колата.

КОМЕНТИРАЙ