Тези автомобилни марки решиха да не напускат пазара на Русия

  • 28.04.2022 10:07 /
  • 14014 /
  • 2
Тези автомобилни марки решиха да не напускат пазара на Русия

Въпреки безпрецедентните санкции срещу Русия, автомобилни компании от Япония, Корея и Китай продължават да работят там. Руските автомобилни журналисти направиха кратък списък, показващ кои марки автомобили все още работят в страната-агресор и няма да напуснат пазара, пише Факти бг

Toyota продължава да работи в Русия, но поради сериозни забавяния на доставките и липса на компоненти спря производството в завода в Санкт Петербург в началото на март 2022 г.

Пресслужбата на марката съобщи, че в момента веригата за логистична доставка за Русия е нарушена, което значително се отразява на вноса на автомобили с марките Toyota и Lexus.

„Ние следим отблизо ситуацията и се надяваме, че доставките могат да бъдат възобновени скоро“, казаха представители на японския производител.

Руският офис на Suzuki заяви, че като вносител те "работят в редовен режим, като продължават да решават проблема с логистичните дупки, а дилърите продават съществуващи продукти на клиенти".

Корейските компании Hyundai и KIA не са направили никакви изявления за прекратяване на работата си в Русия. По-рано обаче производство в завода в Санкт Петербург, който произвежда Hyundai Creta, Hyundai Solaris и Kia Rio, беше спряно поради липса на компоненти.

Hyundai и Kia не внасят директно автомобили от Корея. Почти цялата моделна гама от марки се произвежда в Русия.

Китайската компания Geely също не прекрати дейността си в Русия. Предварително обаче заводът на компанията в Беларус беше затворен поради липса на компоненти. Към днешна дата производството на моделите Coolray и Atlas Pro е възобновено. Вносът на Geely от Китай за Русия продължава.

Haval също продължава да работи: компанията има завод в района на Тула, който произвежда кросоувъри F7, F7x и Jolion, както и SUV-то H9.

Според говорител на Great Wall, които държат марката Haval трудната ситуация с доставките се е отразила на работата на завода, както и на целия автомобилен пазар.

„В момента следим отблизо ситуацията и коригираме производствения план“, казаха от представителството на марката.

Chery също продължава да работи, салоните в Русия разполагат с почти всички модели. В същото време в началото на март един от източниците на autonews.ru съобщи, че марката има проблеми с доставката на нови автомобили. Тогава обаче представителите на марката не потвърдиха тази информация.

„Прегледахме логистичните вериги и планираният обем все още върви по план“, обясниха от руското подразделение на Chery.

Освен това колите Changan също се продават в Русия. В телефонен разговор с руски журналисти, продавачите казаха, че имат затруднения с доставката на автомобили, но ще продължат да работят.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бай Х..
    28.04.2022 14:04
    Скоро рушляцете няма да имат пари за хляб,та за нови коли ли да мислят !? Очаква се Лада да се продава на доживотно изпащане !
  • Gidda
    28.04.2022 23:03
    Момичета от вашия район за секс - https://easydating4u.site Влезте и се разтоварете:)