Тестваха Tesla Cybertruck дали е водоустойчива и справя ли се с водни препятствия ВИДЕО

  • 24.02.2024 11:50 /
  • 2484 /
  • 0
Тестваха Tesla Cybertruck дали е водоустойчива и справя ли се с водни препятствия ВИДЕО

Електрическият автомобил Tesla Cybertruck продължава да бъде тестван в трудни условия. Този път провериха способността на пикапа да преминава водни бродове. Видео от теста се появи в Youtube канала TechRax.

Илон Мъск по-рано каза, че новият Tesla Cybertruck е водоустойчив и може да преодолява водни препятствия. Точно това решиха да проверят блогъри.

Не е отнело много време да се намерят водоеми за теста. Калифорния все още не се е възстановила от масивните наводнения и някои пътища все още са наводнени.

Според разработчиците електрическият пикап Tesla Cybertruck може да преминава на дълбочина до 79 см. За това има специален режим за преминаване, Wade Mode: той повдига въздушното окачване до най-високата позиция (просветът достига 406 mm ), а също така херметизира батерията.

Ето какво направи критик на Tesla, за да предизвика бойкот срещу колите на компанията ВИДЕО

Новият Tesla Cybertruck преодоля няколко наводнени участъка от шосето с различна дълбочина. Първоначално преминава бродове с дълбочина 30-40 см, а след това е успял да премине през по-дълбоко препятствие – водата е стигала до предното стъкло.

Въпреки това има някои проблеми, тъй като калникът и задната броня на Tesla Cybertruck са повредени. И след няколко часа някои бутони спряха да работят (въпреки че можеха да се задействат от телефона). /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ