Тестват новия Mercedes-Maybach S-Class на Нюрбургринг СНИМКИ

  • 27.04.2020 8:40 /
  • 25891 /
  • 1
Тестват новия Mercedes-Maybach S-Class на Нюрбургринг СНИМКИ

Фотошпиони заснеха най-новия Mercedes-Maybach S-класа, преминаващ изпитания на пистата Нюрбургринг. Автомобилът на снимките е изцяло покрит в камуфлажно фолио, но все пак може да се направят някои изводи. 

Например, задната част визуално е станала малко по-масивна, а задните врати са си сменили силуета - това може да сочи за общо увеличаване на габаритите на модела, както и за удължена версия или пълноценна лимузина. 

Дръжките на вратите на новия Mercedes-Maybach S-Class, вероятно, ще бъдат "изплуващи", както при Tesla Model 3, а няколкото черни панела в долната част на каросерията може да означават наличието на датчици и системи за асистиране на шофьора, което, на свой ред, намеква за появата при Майбах на модерна система за автопилот. 

Засега обаче няма никаква информация за двигателите на новия Mercedes-Maybach S-класа. 

Моделът от текущото поколение има под капака си 6-литров V12 двигател с мощност от 612 конски сили, който работи в съчетание със 7-степенна автоматична скоростна кутия. Автомобилът ускорява до 100 километра в час за 4.7 секунди. Този двигател обаче, съдейки по тенденциите, може скоро да отиде в историята, пише Autoexpress.

Замяна може да му стане V8 с мощност от 604 конски сили, който в семейството на Mercedes-Benz S-Class се употребява в модела S 63 L.

В обектива на фотографите на Нюрбургринг са попаднали и части от интериора, който с огромния си таблет за мултимедийната система, продължава да напомня за  Tesla. В кадър виждаме и голям екран, който служи като табло с приборите на колата. Вижда се и воланът. на новия Mercedes-Maybach S-Class.

 

Очаква се, че стандартният седан Mercedes-Maybach S-Class ще види бял свят до края на 2020 година, а дългата версия - през 2021 година.

Информация за цените към момента няма. Но почти е сигурно, че цените ще са малко по-високи от тези на сегашното поколение. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Fck
    27.04.2020 10:20
    Типичен пенсионерски кошник с два грозни таблета вътре.