Тесла зарадва феновете на елколите, готви два чисто нови модела СНИМКА

  • 11.04.2023 9:44 /
  • 6721 /
  • 0
Тесла зарадва феновете на елколите, готви два чисто нови модела СНИМКА

Два нови електромобила бяха обявени като част от представянето на "Генерален план 3 на Tesla", който бе публикуван на сайта на автомобилния производител.

Той включва не един, а два нови електрически автомобила, които приличат на миниван (може би ван, тъй като минивановете не се радват  на голяма популярност днес) и компактен модел, който може да е значително по-евтин от останалите модели на компанията.

И двете коли, покрити с плат, стоят до Cybertruck. Това означава, че те трябва да се появят скоро след началото на продажбите му. Невъзможно е да си представим размерите на новите продукти, тъй като изображенията очевидно не са представени в един мащаб.

За съжаление, малко може да се разбере от силуетите на неназованите електрически превозни средства.

Квадратната форма на първата, както и няколко фрази в презентацията, обаче предполагат, че това е изцяло електрически търговски или пътнически ван на Tesla.

Може би това е прословутото роботакси, обявено от Илон Мъск миналата година. В описанието се казва, че това е специален модел с "доста футуристичен" дизайн.

Що се отнася до компактния електромобил, който интересува много повече всички хора, той изглежда има конвенционална форма и не е кросоувър.

Има дълга предница и наклонена линия на покрива. Можете да видите и предната му броня. По размер новата кола ще е по-малка от Tesla Model 3, което означава, че ще бъде и по-евтина.

Може би новият модел (2?) ще се превърне в основен и най-популярен поради цената на електрическия автомобил. Компанията иска да произвежда до 4 милиона от тези машини годишно до 2030 година. Той ще се произвежда в гигазаводите в САЩ, Мексико, Германия и Китай.

Той ще получи 53 kWh батерия (Tesla Model 3 използва 75 kWh батерия). Търговският ван ще получи батерия от 100 kWh, като Tesla Model S и Model X, както и Cybertruck.

Следователно цената на микробуса ще бъде подобна, тъй като по-голямата част от цената на електрическите превозни средства са техните скъпи батерии.

КОМЕНТИРАЙ