Tesla отзовава десетки хиляди коли заради опасен проблем

  • 19.02.2021 8:50 /
  • 554 /
  • 0
Tesla отзовава десетки хиляди коли заради опасен проблем

Масовото отзоваване на електрическите превозни средства Model S и Model X, което ще започне в САЩ на 1 март, продължи в Китай. Компанията ще трябва да проведе кампания за отзоваване на 36 126 електрически автомобила Model S и Model X в Китай.

Задействаното отзоваване е заради фабричен дефект - прекъсване на сензорния екран. Това са модели, които са сглобени в завода на Tesla във Фремонт между 2013 и 2018 г. и са изнесени за Китай.

Всъщност причината за изземването на електрически автомобили Tesla в Средното кралство е същата като в САЩ, тъй като след достигане на приблизително 3000 цикъла на пренаписване, флаш паметта в блока за управление на MCU спира да работи според очакванията, което се отразява на функционирането на сензорния екран. Поради това той е деактивиран по време на шофиране и водачът губи достъп до органите за управление.

Сравниха Audi RS6 и Tesla Model 3 в яростна драг битка ВИДЕО

И така, след години на оплаквания и за да избегне съдебен иск, автомобилният производител инициира „удължаване на гаранцията“ в Съединените щати, за да възстанови на клиентите разходите за подмяна на модули за управление или модули памет eMMC.

Очаквано проблемите на американската автомобилна компания не свършват дотук. Стана известно, че в момента германската Федерална администрация за автомобилен транспорт (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) разследва автомобилите на Tesla за подобни проблеми със сензорния екран. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ